En una carta que es publica a EL 9 NOU, Colomé surt al pas de les crítiques expressades pels grups de Les Franqueses Imagina i ERC, i diu que durant l’escrutini el secretari de l’Ajuntament “serà el garant de la confidencialitat i comprovarà les dades de la persona que exerceix el vot per verificar que els vots estan emesos per veïns o veïnes majors de 16 anys i que cada persona emet només un sol vot”.
En cas que aparegui més d’un vot d’una mateixa persona, si tots dos són per a la mateixa proposta se’n comptarà un de sol i si són per a propostes diferents, s’anul·laran tots dos. “Tot i preveure aquest supòsit, es considera una possibilitat força rebuscada”, diu l’alcalde, que a més afegeix que s’han enviat cartes personalitzades a tots els veïns amb la butlleta de participació i anima tothom a “respectar les regles de joc”. “A les Franqueses creiem en les persones”, diu l’alcalde, que remarca que ja s’han recollit un miler de vots.
Sobre el fet que una de les tres propostes, la de no fer-hi res i tancar l’estructura actual de l’edifici, va ser mutilada per l’Ajuntament perquè no incloïa la proposta de LFI d’arranjar-lo per fer-hi actes públics, Colomé diu que no s’ha contemplat aquesta possibilitat perquè no s’ha trobat cap línia de subvenció per finançar el tancament d’un edifici municipal sense acabar de construir.
Finalment, Colomé assegura que hi ha el compromís del Servei Català de la Salut (CatSalut) de l’interès per traslladar l’ambulatori al futur equipament que es proposa en una de les alternatives, al centre cultural. En aquest sentit, destaca que hi ha un informe sobre la idoneïtat de l’edifici, signat per Beatriz Gimeno, de la Divisió de Recursos Físics del CatSalut i emès el dia 12 de juliol de 2013 on, entre altres coses, d’indica que per poder ubicar-hi un centre d’assistència primària és imprescindible que l’edifici es tracti com una actuació única. Colomé defensa el dret que tenen els partits polítics a posicionar-se a favor d’una o altra alternativa.
{{ comment.text }}