La Garriga recupera els solars on l’Incasòl havia de fer pisos socials

La Garriga ha estat una de les poques poblacions que, a hores d’ara, encara no disposa d’habitatge social. El darrer intent el va fer el govern de fa deu anys, però, primer per unes excavacions arqueològiques i després pels estralls econòmics de la crisi, la iniciativa no va poder tirar endavant.

El 9 Nou
11/08/2014

Ara, més de deu anys després de subscriure un conveni amb l’Incasòl (Institut Català del Sòl), que s’havia d’encarregar de construir habitatges socials a tocar de la vella masia de Can Noguera, s’ha aprovat en ple d’aquesta setmana deixar-ho tot sense vigor i que els terrenys cedits per l’Ajuntament a Incasòl retornin a propietat municipal. Contra aquest acord, aquest organisme públic pot presentar recurs, però de moment els dos solars –el que s’hi van fer excavacions i la descoberta d’una vil·la romana de gran importància– i el de l’altra banda de carrer que s’havia cedit com a alternativa, ja es poden tornar a inscriure en l’inventari municipal. La desestimació de les al·legacions presentades per Incasòl i de la reclamació de 800.000 euros, que aquest organisme demanava en concepte de despeses en l’excavació, es va aprovar per unanimitat.

Ara, l’equip de govern començarà a treballar per mirar de trobar alguna nova fórmula de fer habitatges socials a la població.

DE 40 CASES A 120 PISOS

A la sessió plenària de dimecres també es va aprovar –només amb els vots del govern que formen CiU i Acord– un canvi urbanístic important a la zona de Can Pareras, en el solar dit plaça de la Pau, prop del carrer Satèlits. El promotor va demanar el canvi de la primera qualificació, que era per fer-hi 40 cases amb pati, per transformar-la en el futur en 120 pisos distribuïts en blocs. De moment, l’Ajuntament els fa cedir 1.200 metres quadrats per fer-hi habitatges socials i també els explicita totes les altres cessions que hauran de fer quan tirin l’obra endavant.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't