Cardedeu força policies locals a fer hores extres per festa major tot i la protesta per motius salarials

L’Ajuntament de Cardedeu forçarà bona part de la plantilla de la Policia Local del municipi a fer hores extres durant els dies de festa major, que se celebra a partir de dimecres que ve.

El 9 Nou
12/08/2014

Ho fa en contra de la voluntat dels efectius policials, que fa un parell de mesos van comunicar per escrit al consistori la seva negativa a fer més hores extres de forma voluntària mentre no s’atengui una reclamació de millora de les seves condicions salarials.

La decisió arriba a través d’un decret d’alcaldia que la plantilla ha conegut aquest dilluns, segons han explicat a EL 9 NOU representants del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT), que té la representació majoritària a la plantilla. Afecta més de 20 policies –la majoria dels quals són funcionaris, perquè en deixa fora els interins– d’una plantilla formada per 32 persones: un inspector, un sergent, sis caporals i 24 agents. Els policies, però, acataran la decisió d’alcaldia i compliran amb l’augment de la jornada laboral decretada durant els dies de la festa major. Amb tot, ho han donat a conèixer als serveis jurídics del sindicat que ho estan analitzant.

Segons les mateixes fonts, la decisió de no fer més hores extres es va adoptar de forma conjunta a la plantilla com a mesura de pressió per aconseguir negociar les seves peticions, que ja havien fet arribar prèviament. Però no van obtenir cap resposta per part del govern municipal, que no ha entrat a debatre les seves peticions, diuen.

MILLORA SALARIAL

Els policies busquen una millora salarial perquè, asseguren, perceben uns salaris més baixos que els d’altres cossos policials locals de municipis amb característiques i nombre similar d’habitants. Aquesta millora es quantifica en uns 180 euros mensuals més que rebrien a canvi de treballar vuit hores mensuals més. A banda, demanen un augment de les compensacions que reben per assistir a judicis com a testimonis i que se’ls apliqui el mateix plus que l’Ajuntament preveu per als tècnics municipals mobilitzables davant d’esdeveniments puntuals, com poden ser la fira de Sant Isidre o la mateixa festa major. Els representants del SPPM-CAT no descarten fer accions de protesta. Aquestes accions, però, es determinaran més endavant i d’acord amb la plantilla.

EL 9 NOU s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Cardedeu que, per ara, no ha volgut pronunciar-se sobre el decret ni sobre el conflicte laboral obert amb la plantilla de la Policia Local.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 370 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't