El PP de Cardedeu denuncia un suposat simulacre d’afusellament d’un regidor per part de la Colla de Trabucaires

El PP de Cardedeu acusa els Trabucaires de la població d’haver fet un simulacre d’execució davant del domicili des seu regidor Jaume Geladat. La simple denúncia ha tingut un ampli ressò a la premsa espanyola. Els Trabucaires ho desmenteixen i emmarquen l’acte en les ‘Despertades’ de festa major.

El 9 Nou
24/08/2014

La Despertada dels Trabucaires de Cardedeu del dia 17 d’agost ha començat a portar cua cinc dies després. És el temps transcorregut entre la celebració de l’acte, dins del programa de la festa major, i un comunicat del PP de Cardedeu que denuncia que membres de la colla de Trabucaires local va simular una execució davant del domicili particular del regidor Jaume Gelada.

El comunicat, que assenyala que els fets s’haurien denunciat davant la Policia Local, indica que sobre les 7 del matí d’aquest 17 d’agost, es van presentar davant del seu domicili. El PP assenyala directament dos partits i una entitat (parla que la colla la componen “diversos militants d’ERC, CUP i Òmnium Cultural”). Relata que un membres de la colla es van “posicionar” davant del seu domicili “tararejant l’himne del PP” i que un dels trabucaires “va ordenar formar simulant un afusellament al temps que cridava: foc primera fila, foc segona fila i foc a discreció”. La denúncia indica que els trabucs es van disparar apuntant al domicili del regidor, que ho observava des del balcó. Això hauria passat durant quinze minuts,

La Colla de Trabucaires ha negat els fets. Indica que, per segon any, s’havia inclòs en el programa de festes unes Despertades, que es presenten com una recreació històrica dels orígens dels Trabucaires (en el cas de Cardedeu pretén recordar la partida carlina del municipi). Les Despertades del 17 d’agost van durar dues hores i els trets en formació es van repetir durant tot aquest extens recorregut. En el seu comunicat, els Trabucaires recuperen un passatge de l’Auca dels 50 anys de la colla de Solsona: “El retrò de nostres armes esglaiant el personal, mai és ressò de guerra sinó esclat de festa i pau”.

La simple denúncia en un comunicat emès cinc dies després dels fets ha generat un ressò important en la premsa de Madrid. Aquest diumenge, el fet ha estat obertura de portada a La Razón, un dels diaris més beligerants contra el procés sobiranista a Catalunya, emmarcant-ho en un suposat clima de tensió a Catalunya i altres mitjans amb línies editorials similars també ho recullen amb peces destacades. Les xarxes socials han reforçat la difusió dels suposats fets.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't