Segons ha pogut saber EL 9 NOU, el casos s’han donat en una oficina de Catalunya Caixa, al carrer Joan Prim, a Granollers, i en una del Banco Popular, a la carretera de Ribes, a les Franqueses. Totes dues manipulacions es van detectar divendres passat.
En el cas de les Franqueses, l’avís d’una veïna a la Policia Local va permetre descobrir la modificació feta al caixer. La dona va poder recuperar els diners que havia tret del caixer però que la màquina no li havia lliurat perquè una peça metàl·lica col·locada pels autors de la manipulació impedia que sortissin a l’exterior. Amb tot, no se sap si els autors del sabotatge havien aconseguit diners d’altres persones.
Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per localitzar els autors de les manipulacions. Tot i que es van produir el mateix dia, la policia catalana no ha confirmat si estan relacionats.
Per quedar-se els diners, els delinqüents col·loquen una placa metàl·lica o de silicona que impedeix la sortida dels bitllets. Aquests queden amagats sota la peça. Molt sovint, l’usuari pensa que hi ha hagut un problema tècnic i que no s’ha fet l’operació. Aleshores, marxa i els autors del sabotatge ho aprofiten per retirar la placa i quedar-se els diners. Per aquest motiu, s’aconsella posar-se en contacte amb l’entitat financera o amb la policia si es detecta algun problema a l’hora de treure els diners. També que no es perdi de vista l’aparell i es controli l’entorn per si hi ha alguna persona sospitosa.
Aquest és el segon cas que detecta la Policia Local de les Franqueses d’aquesta tècnica delictiva. L’altre es va produir a l’abril en una oficina del BBVA a Bellavista. A Granollers, també es va detectar un cas la primavera de 2013. Els delinqüents apliquen la tècnica del cash-trapping sempre en caixers situats a peu de carrer. No ho fan en caixer interiors perquè hi ha càmeres.
{{ comment.text }}