La quarta festa de la mongeta del ganxet ha portat aquest diumenge unes 800 persones fins a les antigues escoles de Llerona, a les Franqueses. La pluja ha obligat a traslladar les activitats a l’envelat instal·lat en aquest equipament.
La cuinera Carme Ruscalleda ha estat la convidada d’honor d’aquesta edició. En el seu parlament, Ruscalleda ha lloat la mongeta del ganxet. “A casa ens la mengem de totes maneres, tot sovint bullides amb un raig d’oli, ja que a aquest llegum no li cal gran cosa més per gaudir del seu gust tan especial”, ha ressaltar durant el seu parlament.
CONCURS DE CUINA
Només l’exposició de plats del tercer concurs de cuina s’ha fet dins de les antigues escoles. Hi han participat una quinzena de plats. El primer premi ha estat per David Casares i Maria Carreres amb el plat mongetes amb dauets de peus de porc i trompetes de la mort. El segon ha estat per a Maria Teresa Piñol, autora del plat Essències de la terra que porta bacallà i panses i pinyons.
ADA PARELLADA
Una altra cuinera protagonista de la festa de la mongeta ha estat Ada Parellada que ha presentat un llibre de receptes amb mongetes del ganxet que ha fet amb el fotògraf Xavier Solanas. La cuina del ganxet inclou 50 receptes fetes amb mongeta del ganxet. El llibre es pot comprar al preu de 10 euros al Centre Cultural Can Ganduxer, a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris i a les llibreries L’Espolsada, de Corró d’Avall, i La Gralla, de Granollers.
La festa també ha inclòs la tradicional batuda i garbellada de les mongetes que han fet pagesos de la zona com es feia antigament. I també un tast de mongetes de Llerona amb botifarra de la Garriga.
{{ comment.text }}