“Hem intentat representar el món de l’advocacia en una cervesa”, explicava David Moya, de l’empresa De Caelo, creador de la Toga. Es tracta d’una cervesa negra –una Russian Imperial Stout– que es va fabricar amb el sistema artesanal en una empresa de Montornès.
Entre altres trets, destaca l’“elegància al paladar a través de la textura” que li dóna la malta utilitzada. Té elements de roure francès “per presentar la tradició del dret” però també tocs de cítrics per representar “les noves generacions de joves advocats 2.0”, va relatar Moya. Segons va explicar, és una cervesa de graduació força alta –gairebé nou graus– molt apropiada per menjar durant les postres i, per exemple, per combinar-la amb xocolata, trufes o torrons. A més, és una cervesa que millora amb el temps, va explicar Moya. “Són cerveses que són com el vi. A partir d’ara, només pot millorar. Cal veure com va evolucionant”, va indicar durant la presentació de la Toga, que es va fer fa uns dies a la seu del Col·legi d’Advocats de Granollers. L’elegància també és externa amb una ampolla amb etiqueta negra amb la sentència en llatí Nullum crimen, nulla poena sine lege (‘No hi ha crim, no hi ha pena sense llei’).
L’advocat Joan Martínez, diputat del Col·legi d’Advocats de Granollers i un dels promotors de la iniciativa, va destacar que és una cervesa de qualitat. “Hauríem pogut comprar una cervesa artesanal i etiquetar-la nosaltres però hem apostat per fer tot el procés des de l’inici”, diu Martínez, que també ressalta la singularitat de la proposta. “És una iniciativa que no s’havia fet mai”.
La idea s’ha presentat al Consell de l’Advocacia espanyol i alguns col·legis advocats de l’Estat ja s’han interessat per aconseguir-ne algunes ampolles.
A més, hi ha una vessant social que completa la iniciativa: tots els beneficis aconseguits amb la venda d’aquesta cervesa es destinaran al fons social d’aquest organisme professional que dóna suport a advocats col·legiats que passen per situacions econòmiques complicades o a les seves famílies.
{{ comment.text }}