Farell treballarà directament amb veïns i entitats del barri –inclou els membres de l’associació de veïns, els botiguers o els alumnes de l’escola Ponent i del centre obert– per concretar una proposta artística per a l’espai.
La proposta parteix de zero i està previst que es materialitzi a les diverses parets que envolten l’espai. Els mitjans per plasmar la idea que sorgeixi no s’han de limitar només a la pintura i, per tant, es poden utilitzar altres recursos o altres formes d’expressió artística. “En Pau Farell és un facilitador”, explica Cenén Roy, tècnic de Cultura de l’Ajuntament. Això també implica que l’acció no l’executarà només ell. “És indispensable que tothom acabi agafant la brotxa, el pinzell o els estris que facin falta”. L’actuació s’ha d’acabar visualitzant durant el mes de març i la idea és que quedi a l’espai com un element de singularitat.
El projecte també té una vessant educativa. “Volem que els infants vegin com és el procés creatiu que fa l’artista”, comenta Roy. Per fer-ho, l’Ajuntament rebrà el suport del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) que té molt material editat per a les activitats educatives que organitzen.
{{ comment.text }}