La intervenció, que té un pressupost de 9.000 euros, es fa perquè part d’una construcció annexa a l’edifici principal de la masia estava a punt de caure i representava un risc per als possibles visitants. S’estan desmuntant unes planxes metàl·liques que estaven a punt de caure i, al mateix temps, s’està retirant runa acumulada a l’entorn de la casa. També es posarà una tanca perimetral a la finca per evitar l’accés de persones no autoritzades. També s’arranjaran els degoters.
Can Cruz és, juntament amb Can Xalet, també a Mollet, i Can Banús, a Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental), una de les cases que el propietari dels terrenys de Gallecs, l’Incasòl, va anunciar que oferiria per tal que entitats associatives puguin fer-ne ús a través d’un concurs per obtenir-ne la concessió. A Can Xalet també és previst actuar-hi per tapiar les finestres i evitar l’entrada dels coloms.
Fonts del consorci han explicat que la primera casa que es posarà a disposició d’entitats és Can Banús, perquè és la que es troba en millors condicions de conservació. Abans, però, caldrà aprovar el Pla Especial de Gallecs en què es definiran els usos possibles de les edificacions.
FIRMES CONTRA EL CENTRE LOGÍSTIC
Precisament, una bona part de la finca de Can Banús, a tocar de la carretera C-59, a Santa Perpètua, va quedar fora de l’espai protegit de Gallecs i ara la Generalitat està tramitant la implantació d’un centre logístic que tindrà un fort impacte ambiental en l’espai natural. La Plataforma per Gallecs i altres entitats ecologistes han engegat una recollida de firmes en contra del projecte. Només a Mollet, en quatre dies, des del 20 de desembre, ja s’han recollit 765 firmes.
Fonts del Consorci de Gallecs no han volgut entrar a valorar el projecte logístic a tocar de l’espai natural protegit perquè en el seu moment, la Generalitat va deixar aquests terrenys fora del PEIN de Gallecs.
{{ comment.text }}