Una avaria en la senyalització de dos passos a nivell a la Garriga obliga els trens a circular a pas de persona

Una avaria en la senyalització acústica i lluminosa dels passos a nivell sense barreres que hi ha al bosc del Malhivern i de Can Terrers, al sud de la Garriga, obliga els trens de la línia de Vic a circular a velocitat reduïda en aquest tram.

El 9 Nou
18/01/2015

L’avaria es va produir divendres passat cap a 1/4 de 9 del vespre quan un incendi va afectar la caseta on hi havia el sistema de control dels dos passos a nivell. Els Bombers hi van treballar per apagar les flames que van obligar a aturar un tren durant uns minuts.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (l’Adif) ja treballa en la reparació de les instal·lacions malmeses però les obres no conclouran fins a mitjans o finals de la setmana que ve.
Després de l’incendi, l’Adif va cobrir la senyalització lluminosa dels dos passos a nivell amb bosses opaques i hi va col·locar senyals de stop, com és reglamentari als passos a nivell sense senyalització lluminosa i acústica. A més, va donar l’ordre a tots els maquinistes perquè circulin per aquest tram a una velocitat molt reduïda –al ritme d’una persona a peu– que permet aturar els combois si alguna persona o vehicle travessa les vies.

L’alcaldessa, Meritxell Budó, lamenta que quan va contactar amb l’Adif per demanar explicacions li responguessin que la reparació “no era una prioritat immediata”. “Vaig insistir en el perill que representa. Són uns passos prou concorreguts perquè sigui prioritari reparar-los. Ja és perillós tenir aquests passos sense barreres; encara ho és més tenir-los sense senyalització acústica i lluminosa, sobretot de nit, quan la visibilitat no és la mateixa”. Budó també va traslladar la seva al gabinet del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va demanar una actuació ràpida a l’Adif.

Segons fonts de l’Adif, s’ha encarregat la reparació amb “urgència” perquè es tracta d’una instal·lació de seguretat. A més, es va oferir a l’Ajuntament la possibilitat de posar cadenes per impedir el creuament de vehicles pels dos passos a nivell. El consistori, però, ho va descartar perquè comuniquen camins que donen accés a zones sense vies alternatives. “La solució no és tancar un camí”, diu Budó. Per la seva banda, l’Ajuntament els demana que posin un vigilant, petició que l’Adif no ha acceptat pel cost que representaria, explica l’alcaldessa. Amb tot, l’Ajuntament hi continua insistint. “Et sents impotent davant d’aquestes grans empreses”, assegura.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 691 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't