Massa gros per anar amb tren

Els Diables de Cardedeu van viure una situació curiosa fa uns dies a l’estació de tren d’El Clot-Aragó de Barcelona quan un vigilant els va dir que no podien pujar al tren el Verro, una bèstia de foc que fan servir en les seves actuacions.

El 9 Nou
28/01/2015

La figura, que fa uns dos metres de llarg per un d’alçada i un d’amplada i pesa 48 quilos, excedeix les dimensions màximes del reglament de la companyia sobre equipatges. La quinzena llarga de membres de la colla que portaven l’animal, es van quedar sorpresos, perquè el mateix dia, al matí, no havien tingut cap problema per pujar-lo al tren d’anada a Barcelona.

La jornada dels Diables va començar a les 9.51 del matí, quan van pujar a un tren a l’estació de Cardedeu per anar al Clot on havien de participar en la primera trobada de porcs, senglars i verros que es feia a Barcelona sota el nom de La Porcada, que organitzaven els Diables del Clot. Era la primera vegada que el Verro viatjava amb tren. “Habitualment, el portem amb una furgoneta, però aquesta vegada vam decidir anar-hi amb tren perquè la trobada es feia prop de l’estació” explica Guillermo Garcia, membre de la colla.

A l’estació de Cardedeu ningú els va impedir pujar la bèstia al tren. Va fer el viatge a la plataforma, que va compartir amb la bicicleta d’un altre viatger. “Fins i tot dos vigilants que el van veure durant el trajecte es van posar a fer-li fotos”, recorda Garcia. La trobada del Clot va durar tot el dia. Al matí es va fer una cercavila i després un dinar amb animació infantil i parades de menjar amb productes del porc. A la tarda es va fer un correfoc. La sorpresa per als Diables de Cardedeu va venir a l’hora d’agafar el tren per tornar a Cardedeu a les 8 i 9 minuts del vespre. “Ja havíem picat els bitllets i quan miràvem d’accedir a l’andana un vigilant ens va dir que ens havien vist per les càmeres de control i que no podíem pujar al tren perquè era un objecte massa voluminós”. Van estar una estona intentant que els deixessin pujar el Verro al tren, però al final van haver de desistir. El van deixar aquella nit al local dels Diables del Clot i el van anar a recollir l’endemà amb una furgoneta.

La colla de Cardedeu lamenta que no haguessin tingut cap problema per portar el Verro en el viatge d’anada i no ho poguessin fer en el de tornada. Sobretot tenint en compte que el tren anava força buit i no representava cap molèstia per a la resta de viatgers.

Un portaveu de Renfe ha explicat a EL 9 NOU que la normativa sobre equipatges en trens de Rodalies diu que no seran admesos objectes o paquets que superin els 20 quilos de pes o tinguin unes dimensions superiors a 70 x 50 x 25 cm. El transport de bicicletes té una normativa específica.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 566 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't