Des de Montornès es planificarà la fabricació del producte acabat, primeres matèries i envasat per a les quatre fàbriques que la multinacional té destinades a aquesta divisió.
La decisió, ja presa, suposarà que des de Montornès es dissenyarà el procés de producció de marques tan conegudes com les postres Royal (que precisament es fabriquen a Montornès), els formatges Philadelphia i El Caserío i la maionesa Kraft. A més de Montornès, aquests productes s’elaboren a Hospital de Órbigo (Lleó), Namur (Bèlgica) i Fallingbostel (Alemanya).
Segons informa la companyia, la decisió suposarà la incorporació de vuit treballadors, procedents de les oficines de Mondelez a Barcelona, que el grup ha decidit tancar per centralitzar la seu administrativa a Madrid. Aquest tancament afecta al voltant de 170 treballadors. Actualment s’estan negociant les condicions del trasllat del personal. Una mínima part, ja seleccionada, treballarà en aquest nou projecte per a Montornès. Els treballadors d’oficines de Barcelona també tenen l’opció d’incorporar-se a una nova estructura de la multinacional, que està constituint una societat amb Douwe Egberts –propietària de la planta de Marcilla a Mollet– centrada en el sector del cafè. Aquesta societat mixta, la creació definitiva de la qual està pendent de les resolucions de les autoritats europees de competència, tindrà la seu a Barcelona i s’espera que pugui incorporar alguns treballadors d’oficines de l’actual Mondelez a Barcelona.
Segons la multinacional, el nou centre de planificació de la categoria de formatges, salses i postres de Montornès començarà a funcionar en els mesos vinents. En paral·lel, avançaran les negociacions del trasllat d’oficines, que, probablement, acabaran al mes de setembre.
Mondelez és un grup alimentari amb diferents especialitats. A la comarca, a més de Montornès, la companyia té unes instal·lacions a Granollers, dedicades a la producció de galetes.
{{ comment.text }}