La fundació Apadis ha inserit laboralment unes 40 persones

Apadis, la fundació amb seu a les Franqueses que treballa per la integració social i laboral de persones amb discapacitat i per l’atenció als familiars, ha inserit laboralment al voltant de 40 persones, de les quals una trentena en l’empresa ordinària.

El 9 Nou
07/06/2015

Ho ha posat de relleu la seva presidenta. Imma Navarro, amb motiu de la celebració del 15è aniversari de l’associació i el 10è del naixement de la fundació.

Entre les empreses que han contractat persones gràcies a Apadis, destaca la Fundació Hospital Asil de Granollers, on treballen cinc persones des de fa uns nou anys a llocs com administració, magatzem o cuina. Altres empreses que compten amb persones sorgides d’Apadis en les seves plantilles són Apla, de les Franqueses, amb tres treballadors; Saples (2), Decathlon, de Mollet (1); Green Indoor Par, de les Franqueses (1), o la botiga de Ralph Lauren, al complex comercial La Roca Village (1).

Segons explica Navarro, Apadis atén actualment 93 persones amb discapacitat procedents de Granollers i la comarca i té un grup de 54 voluntaris i cinc formadors, dels quals tres a dedicació completa i dos a mitja jornada. Des de la seva creació, fa 15 anys, calcula que ha atès més de 300 persones.

Les dues principals iniciatives han estat, fins ara, la Botigueta, una botiga d’articles de segona mà que va obrir l’any 2012 on persones amb discapacitat tenen l’oportunitat de fer pràctiques laborals. Fa un any i mig va obrir el restaurant El Gato Verde, que, segons els responsables d’Apadis, rep al voltant de 1.000 clients cada mes, amb la qual cosa calcula que des de la seva inauguració haurà rebut la visita d’unes 18.000 persones. Hi treballen sis persones d’Apadis sota la direcció d’un cuiner. Els usuaris d’Apadis també fan pràctiques als horts ecològics Hortus, de Samalús, i al galliner de Can Riera, a la Garriga, amb el restaurant Alambí. En conjunt, en el projecte laboral d’Apadis hi participen actualment un total de 32 persones amb edats compreses entre els 16 i els 45 anys.

Els dos projectes més immediats d’Apadis són la posada en marxa d’un taller de confecció a la seu de l’entitat, al carrer Rosselló de Bellavista, que es dirà Descosits i que compta amb el suport del dissenyador Jordi Dalmau i de voluntaris. Amb excedents de la botiguera i altres donatius, es faran dissenys per a samarretes amb motius diversos, com per exemple gats –en referència a El Gato Verde– cors o corbates. El 27 de juny es preveu fer una jornada solidària entre els comerciants per tal de dotar l’aula tallers, que estarà equipada amb quatre màquines de cosir, dues taules, deu cadires i estris diversos. I a mitjans de juny, Apadis preveu obrir el Felicitàrium, el quiosc de la plaça Espanya de Bellavista, on es vendrà premsa local i comarcal, llaminadures i també se serviran cafès i entrepans fets per El Gato Verde.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 291 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't