S’obre una campanya de recerca de material històric de l’antiga fàbrica Josep Guarro

La Fundació Josep Guarro i Agustí ha posat en marxa una recerca pública de material històric sobre l’antiga fàbrica de Santa Maria de Palautordera coneguda com Can Guarro del paper.

El 9 Nou
19/06/2015

Amb aquesta iniciativa es vol recopilar testimonis, fotografies, vídeos i tot tipus de documents relacionats amb la fàbrica, per poder estudiar-los i generar nou material divulgatiu per explicar les activitats que s’hi van dur a terme fins al seu tancament definitiu, el 1992.

La història industrial de Can Guarro del paper es remunta a la primera meitat del segle XX, quan Luis Guarro i Casas va adquirir la fàbrica. Inicialment s’hi va produir paper moneda, de fil, de cola de gelatina i altres varietats, però amb els anys es van diversificar les matèries i els productes. Can Guarro del paper va arribar a tenir més de 100 treballadors, la majoria habitants de Palautordera i de Sant Celoni, i amb el temps ha esdevingut un referent de la memòria col·lectiva del municipi.

Les persones que disposin de material històric i vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa poden posar-se en contacte amb Pere Gibert (canguarrodelpaper@gmail.com o al telèfon 972 40 54 54).

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 58 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't