Una consultoria revisa el sistema de control semafòric de les Franqueses

L’empresa Asesoría de Infraestructuras y Movilidad, de Barcelona, ha començat a fer els estudis per determinar si el sistema de control semafòric amb càmeres a diversos punts de les Franqueses funciona correctament o bé cal aplicar modificacions.

El 9 Nou
04/10/2015

El govern municipal de CiU ha contractat aquesta consultoria amb un pressupost de 4.500 euros més IVA, en compliment d’un acord del ple del mes de juliol, forçat per l’oposició majoritària. Els treballs de revisió duraran uns 15 dies.

El polèmic sistema de control de trànsit amb càmeres que detecten si un conductor se salta el semàfor en vermell a Llerona, la rotonda de Can Mònic i a la cruïlla de la carretera de Ribes i la de Cànoves, va ser objecte de debat en el ple dijous passat. El Grup Municipal d’Imaginem les Franqueses en Comú va preguntar al govern sobre el nombre de persones a les quals s’han retornat els diners de les multes anul·lades i han recuperat els punts del carnet de conduir.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ferran Jiménez, va respondre que encara no disposa de les dades però que la recuperació dels punts en el carnet és automàtica quan s’anul·la la sanció.
Imaginem també va demanar que no s’apliquin sancions durant els dies en què es fa la revisió del sistema, però Jiménez va explicar que només es deixarà de sancionar en els moments en què els tècnics de l’empresa estiguin comprovant el sistema.

NOU CONCURS PER A LA RECOLLIDA DE RESIDUS

El ple també va aprovar convocar un nou concurs per adjudicar el servei de recollida de residus i neteja viària. Hi van votar a favor la majoria dels grups presents (CiU, Imaginem, PSC i ERC) i només es va abstenir el regidor de Convergència per les Franqueses (CpF). L’Ajuntament s’ha vist obligat a repetir el concurs després que l’anterior, que havia guanyat l’empresa Sersa per només 0,77 punts de diferència sobre Fomento de Construcciones y Contratas –l’empresa que tenia la concessió fins llavors– fos anul·lat pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El tribunal va estimar parcialment el recurs presentat per Fomento perquè el plec de condicions no incloïa els elements necessaris per objectivar els barems de puntuació. El PSC i CpF van demanar que l’Ajuntament exigís responsabilitats a l’empresa que va redactar el plec de clàusules del concurs, però l’alcalde, Francesc Colomé, va dir que no ho creu necessari i que la mateixa empresa, sense cobrar res més, tornarà a redactar el plec. Va convidar tots els grups a definir el nou model del servei i va anunciar que CiU proposarà canvis com que la recollida es torni a fer de nit, encara que tingui un cost superior, perquè si es fa de dia es produeixen molts problemes de trànsit. L’import del contracte és de 10,4 milions per vuit anys.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 216 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't