Cànoves farà enderrocar un cobert il·legal enganxat al castell medieval

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús vol fer enderrocar una construcció sense llicència que es va aixecar recolzada sobre una de les parets de l’antic castell de Cànoves, que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

El 9 Nou
28/10/2012

“És una espècie de garatge adossat a una de les parets del castell que fa més de 30 anys que hi és”, explica l’alcalde José Luis López (PSC). La construcció, a més, es va fer sense llicència municipal, segons ha conclòs un informe fet pels tècnics de l’Ajuntament. Es tracta d’una edificació annexa a la masia, que hi ha a pocs metres del castell, situat a la zona de Vallfornès.

Ara, el consistori ha demanat una segona opinió a la Diputació. “Esperem a tenir l’informe de la Diputació i llavors farem. Segurament, dirà el mateix que nosaltres i caldrà enderrocar”, apunta l’alcalde. A banda, però, l’Ajuntament vol consolidar els murs i les restes de l’antiga fortificació. No s’hi preveu fer cap altra construcció. El consistori va detectar aquest magatzem annexat al castell quan es va fer la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Aquesta actuació està encaminada a la conservació i millora del patrimoni històric i cultural del conjunt del municipi. L’Ajuntament ja ha signat un conveni amb la Diputació per a l’elaboració del mapa del patrimoni cultural del municipi. “No tenim indústria i creiem que potenciar el turisme és una via per generar ingressos al municipi. És un camí llarg però algú l’ha de començar”, explica López. “Treballarem amb el patrimoni per explotar-lo amb seny i cap”, afegeix.

DEL SEGLE XII

Actualment, de l’antic castell de Cànoves en queden les restes de murs de dues naus rectangulars i una fortificació, segurament una bestorre. Una de les parets té set metres d’alçada i té tres finestres amb arcs rebaixats. Són visibles diferents tipus de paredat, que responen a les diverses etapes constructives de la fortificació. Al segle XII, el castell pertanyia a la família Cànoves. Les primeres referències escrites daten del segle XIII arran de la mort de Bertran de Bell-lloc l’any 1279. Al segle XV, el castell pertanyia als Centelles. Cap al 1557 ja estava deshabitat i enrunat.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 353 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't