Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Canvi de rols a l’Ajuntament de Vic

El ple d’aquest dilluns va aprovar la renúncia de Xavier Solà com a regidor i va visualitzar el nou paper d’Anna Erra, que amplia competències de govern i serà la portaveu del grup de CiU.

  • El 9 Nou
  • 18/01/2011 | 14:00

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“Amb motiu del nomenament de Xavier Solà com a secretari general de Cultura de la Generalitat de Catalunya el passat mes de desembre, s’ha donat compte al ple de les modificacions al cartipàs municipal.

S’ha modificat la composició de la Junta de Govern Local designant el regidor Àlvar Solà com a nou membre de dita Junta.

S’ha donat compte de la modificació de la designació dels tinents d’alcalde. Així, la regidora Anna Erra, pren el càrrec de 1a tinent d’alcalde i Àlvar Solà assumeix la designació de 6è tinent d’alcalde.
També s’ha donat compte de la nova distribució de competències de diferents regidors/es del consistori.

La nova 1a tinent d’alcalde, Anna Erra, assumeix Cultura. La presidencia de l’Àrea de Territori i Urbanisme passa a mans de Josep Rafús, tot i que Àlvar Solà manté totes les competències que ja tenia en aquesta área.

Per la seva banda, Solà, també absorbeix Mobilitat que fins ara estava sota la competència de Rafús.

Durant el ple també s’ha donat compte del canvi de portaveu del grup municipal de Convergència i Unió que fins ara era Xavier Solà i ara pren aquest càrrec la regidora d’Educació i Cultura, Anna Erra.

També s’ha donat compte de la substitució de Xavier Solà en la presidència del patronat de la Fundació Privada Estudis Musicals de Vic a favor de la 1a tinent d’alcalde, Anna Erra.

S’ha nomenat com a representant de la Corporació en el Patronat de la Fundació Privada Universitària Balmes, el regidor Antoni Serrat en substitució de Xavier Solà.

Anna Erra també ha estat nomenada com a representant de la Corporació en el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística i en el Consell del Centre de Normalització Lingüística, càrrec que fins ara ocupava Xavier Solà.

Durant el ple també s’ha aprovat deixar sense efectes el règim de dedicació parcial i la retribució assignada al regidor Xavier Solà i modificar la dedicació de la regidora Anna Erra que passa a ser del 90%, vigent a partir del passat 1 de gener.

Altres punts que també s’han aprovat al llarg del ple han estat:

· Amb l’objectiu de generar processos de participació comunitària i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, s’ha aprovat el projecte d’adhesió de Vic al programa Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans. De fet, ha estat en aquest punt on el regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López i Carol, ha celebrat l’aprovació per part de tots els grups municipals i ha destacat que “Vic és la primera ciutat de Catalunya que s’adhereix a aquest projecte”. A la vegada, ha recordat que el consistori vigatà és sensible a aquests tràmits ja que també ha recordat que Vic és ciutat amiga dels Infants.

· S’ha aprovat el reglament de funcionament de la comissió de la Festa Major de Vic amb un esperit obert, participatiu i aglutinador amb l’objectiu de fomentar-ne la participació. En concret, es tracta d’un punt de treball del Consell de Ciutat que l’Ajuntament de Vic ha rebut positivament i ho posarà en marxa aquest any 2011. D’aquesta manera, s’obre un període d’informació pública de trenta dies per al seu examen i presentació d’al·legacions i suggeriments.
S’ha donat compte de la contractació d’una plaça de personal laboral temporal a l’Àrea d’Educació, amb motiu de la baixa per malaltia d’una funcionària que ocupava aquest lloc de treball.
S’evoca les competències delegades a favor de la Diputació de Barcelona referent a les funcions de gestió i recaptació de la taxa pel servei de clavegueram.

· També s’ha revisat les tarifes del taxi per aquest nou exercici 2011 amb un increment mitjà de tarifes dels serveis d’autotaxi del 2’8%.
S’aprova també la revisió de tarifes del servei de subministrament d’aigua amb un increment del 3% per l’any 2011 que gestiona Aigües Vic, S.A.

· També s’ha aprovat les noves tarifes de l’empresa concessionària de l’explotació de l’aparcament de les rambles del Passeig i del Carme, Xarxa Comercial de Vic, S.A, amb un augment del 2,3%, que correspon el percentatge de l’IPC anual.

· També s’ha revisat les tarifes del servei de transport urbà. Ha estat en aquest punt, on el regidor de Serveis i Recursos Humans, Toni Serrat ha exposat l’augment de la demanda d’aquest servei que està experimentant els darrers anys la ciutat de Vic. Dit això, el regidor ha expressat que la T10, la més utilitzada i la que afecta l’usuari amb més freqüència, s’incrementa un 1’9%; i és el bitllet senzill (usuari esporàdic) que potser rep un augment més considerable, doncs passa de 1’30 a 1’40€. Finalment, la T10 social (estudiants i majors de 65 anys no jubilats) es manté el preu.

· S’han aprovat quatre acords per tal de preservar els terrenys propers al riu Gurri. Es tracta d’una acord que es realitzat d’acord amb la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya i que té com a objectiu recuperar el bosc de ribera que contribueix a millorar la qualitat de l’aigua.

· Iniciar l’expedient per a la delimitació del terme municipal de Vic amb els municipis de Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer. Formaran part d’aquesta Comissió l’alcalde de Vic, els regidors Josep Rafús, Antoni Serrat i els tècnics Jaume Parareda i Albert Vilarrasa.

· S’ha estimat el recurs de reposició contra l’apartat 4rt d’un acord del Ple del 7/7 del 2010 referent a la constitució d’una garantia del 12% del valor de les obres d’urbanització del sector del Marratet.
S’ha nomenat el regidor Jaume Puig, representant de l’Ajuntament de Vic a Depuradores d’Osona SL.

· MOCIONS

S’ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles de Catalunya amb el vot favorable de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i l’abstenció de la PxC. Aquesta moció havia estat proposada per Òmnium Cultural.

En aquesta moció també s’insta al Parlament de Catalunya a manifestar el seu desacord amb la sentència i a complir amb la Llei d’Educació de Catalunya. La portaveu del grup municipal de CiU, Anna Erra, ha manifestat que aquesta sentència ‘pot suposar al fi del model d’immersió lingüística’ i que l’escola catalana ‘ha estat un èxit i un coixí per a la cohesió social del nostre país’.

S’ha aprovat una moció de la CUP per tal que l’Ajuntament de Vic faci una política de seguiment, assessorament i suport al dret a l’habitatge davant els desnonaments amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i l’abstenció de PxC. La moció contempla que s’habiliti un servei de seguiment, a tall d’observatori, de la situació global de l’habitatge i concretament dels processos d’execució hipotecària i desnonaments i que s’ofereixi a les famílies assessorament legal.

El regidor d’Habitatge, Jacint Raurell ha afirmat que des de l’Oficina Municipal d’Habitatge ja s’està oferint alguns d’aquests serveis i que el Protocol d’Actuació d’Urgència ja preveu donar cobertura a les famílies que es queden sense casa. La moció també contempla que l’Ajuntament de Vic es coordini amb el servei Ofideute de la Generalitat de Catalunya i amb les organitzacions socials, jurídiques i institucionals que actualment es dediquen a fer aquest seguiment. Igualment, a través de la moció es dona suport a la proposta de modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil i de la Llei Hipotecària.

Finalment s’ha aprovat amb el vot favorable de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i el vot en contra de la PxC una moció d’ICV relativa a la sol·licitud al Departament de Treball d’una Aula Activa per a Vic, o sigui una Aula de recerca intensiva de feina destinada als usuaris de la comarca d’Osona.

Entre altres coses, en aquestes aules s’assessora als treballadors sobre com redactar un currículum, con afrontar una entrevista de feina o com utilitzar de manera òptima les opcions que ofereix Internet per buscar feina i activar les xarxes personals de contactes”.

Nota de premsa d’ICV-EUiA

“· ICV-EUiA reclama a l’equip de govern debatre el balanç del Pla d’Inversions com a acte de transparència

· Els ecosocialistes promouen el debat per evidenciar els evidents incompliments del pla presentat el 2008

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vic va aprofitar el ple ordinari del passat dilluns per reclamar a l’equip de govern que promogui un debat plenari per fer balanç del Pla d’Inversions executat en aquest mandat per l’equip de govern com un “acte de transparència”.

El regidor ecosocialista, Xavier Tornafoch recorda que en el seu moment el Pla d’inversions es va presentar com “una marxa triomfal” i ja va advertir que les inversions plantejades “estaven sobredimensionades, i més encara, en l’actual situació de crisi i de dificultats financeres pels ajuntaments”.

Tornafoch afegeix “que és de rigor al final del mandat fer un balanç del què s’ha fet i el què no s’ha fet” i argumenta que “el nostre grup no tindrà problemes en reconèixer la feina feta però que també són evidents els numerosos incompliments de l’equip de govern”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.