EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Capgirem Vic limita les retribucions dels seus regidors a 1.621 euros si entren a governar

Capgirem Vic ha presentat oficialment aquesta setmana les 10 primeres persones de la llista, impulsada per la CUP i Procés Constituent. La llista l’encapçala Joan Coma. Dimecres també van presentar el codi ètic de la formació.

El 9 Nou
13/02/2015

L’acte que es va fer al Centre Cívic de la Serra-de-senferm va servir també per donar a conèixer el codi ètic de la candidatura que consta de 7 punts.
Fixa una limitació de retribucions dels càrrecs electes en 300 euros mensuals nets si són a l’oposició i en 1.621 si s’entra a governar amb dedicació exclusiva.

També limita els mandats: la meitat o més dels càrrecs electes no repetiran en la següent legislatura, i els que ho facin, no repetiran més de dues legislatures. El codi determina que els càrrecs electes faran una declaració de béns al principi i al final de la legislatura, que adquireixen el compromís de revocabilitat si així ho decideix l’assemblea, i que no acceptaran regals o privilegis que puguin representar un pagament en espècie o tracte de favor personal.

Els càrrecs electes de Capgirem Vic tampoc podran tenir una duplicitat de càrrecs, i publicaran la seva agenda política perquè tothom pugui consultar amb qui s’han reunit i quins temes han tractat. Des de la candidatura asseguren que aquest codi i la seva forma de funcionament els diferencien completament de la resta de llistes.

Capgirem Vic compta amb tres comissions organitzatives (Coordinació, Logística i Finançament; Comunicació, i Llista Electoral i Codi Ètic) i cinc de temàtiques (Drets Socials, Ciutat Habitable, Cultura, Promoció Econòmica i Laboral, i Participació, Pressupostos i Règim Intern), a més d’una de Barris, que és de caràcter transversal.

Paral·lament, organitza assamblees per prendre decisions, entre les quals les 10 primeres persones que aniran a la llista.

Els candidats són per aquest ordre: Joan Coma, Sara Blázquez, Marc Barnolas, Katia Juncks, Marta Anglada, Montse Vilà, Santi Silva, Nil Puigivila, Toni Iborra i Maria Asunción Martínez.

Capgirem Vic va voler recordar dimecres que la seva assamblea és oberta a tothom i que la propera serà dissabte 21 de febrer a les 10 del matí a La Central.

Nota de premsa de Capgirem Vic

CAPGIREM VIC PRESENTA EL SEU CODI ÈTIC I LES 10 PRIMERES PERSONES DE LA LLISTA

Joan Coma: “No som, ni volem ser, professionals de la política”

Capgirem Vic Assemblea Oberta d’Esquerres-CUP-Procés Constituent ha fet aquest dimecres al vespre la presentació pública de les persones que ocuparan els 10 primers llocs de la llista. A la roda de premsa, que ha comptat amb una concorreguda presència de públic que ha omplert la sala gran del centre cívic de la Serra-de-senferm, també s’ha presentat el codi ètic de la candidatura. Han comparegut les 10 persones que encapçalen la llista, flanquejades d’altres que formen part de l’assemblea de Capgirem Vic. En nom seu han parlat Gabriel Moreno, Joan Coma i Katia Juncks. L’acte l’ha presentat Nil Puigivila, actual regidor de la CUP de Vic.

Gabriel Moreno ha explicat que la llista s’ha elaborat a partir de les votacions fetes a la penúltima assemblea oberta al centre cívic de la Guixa. Els participants en l’assemblea van votar entre els que havien participat en les vuit assemblees que s’havien fet fins aleshores, sense que ningú s’hagués postul·lat prèviament, ja que es considera que les persones de la llista electoral hi són representant a l’assemblea i és aquesta qui els designa, i no al revés com es fa habitualment en altres formacions polítiques. De les votacions en van resultar deu noms i, després de ser informades per la comissió de llista, totes les persones han acceptat formar-ne part en el mateix ordre que en va sorgir de la votació. La llista va ser ratificada i aprovada dissabte a l’assemblea oberta que es va fer al centre cívic de Santa Anna..

Els 10 primers llocs de la llista de Capgirem Vic Assemblea Oberta d’Esquerres-CUP-Procés Constituent han quedat conformats de la següent manera:

1. Joan Coma Roura. 33 anys. Viu al barri Vic Nord. Llicenciat en Sociologia, doctorand en Ciència Política. Membre de la CUP. Activista social dels Drets Humans.

2. Sara Blázquez Castells. 29 anys. Viu a la Guixa. Periodista.

3. Marc Barnolas Vilamala. 27 anys. Viu al barri del Remei. Educador social i director i monitor en el lleure. Regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic.

4. Katia Juncks Kammers. 42 anys. Viu al barri del Centre. Historiadora. Membre d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme i de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona.

5. Marta Anglada Viñolas. 42 anys. Viu al barri del Centre. Tècnica de prevenció de riscos laborals. Activista d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

6. Montse Vilà Portet. 45 anys. Viu al barri del Centre. Professora de teatre, professora a Vic Lleure, activista cultural.

7. Santi Silva Camps. 64 anys. Viu al barri de Santa Anna. Professor d’institut. Activista pels drets socials i membre del Procés Constituent.

8. Nil Puigivila Ylla-Català. 29 anys. Viu al barri de la Calla. Llicenciat en Sociologia. Regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic.

9. Toni Iborra Plans. 53 anys. Viu al barri dels Caputxins. Fa d’advocat. Lluitador de lluites socials diverses.

10. María Asunción Martínez Artero. 42 anys. Viu al barri de Santa Clara Vella. Advocada. Membre del Procés Constituent i de la Plataforma d’Osona pel Dret a l’Avortament.

Quatre de les sis primeres persones de la llista són independents i no militen en cap organització política. De les altres sis, dues militen a la CUP, dues participen a les assemblees de Procés Constituent i dues més no formen part de cap més organització política. Pel que fa a l’edat, tres persones tenen menys de 30 anys, cinc entre 30 i 50, i dues, més de 50. També hi ha una representació de la majoria de barris de la ciutat.

Joan Coma, que encapçala la llista de Capgirem Vic, ha explicat l’orígen de la candidatura i la seva forma de funcionament que la diferencia de la resta de formacions. Ha explicat com fa uns mesos les assemblees locals de la CUP i el Procés Constituent es van començar a trobar “per intentar impulsar una candidatura municipalista, de base assembleària, amb vocació d’esdevenir majoritària i referent de l’esquerra de la ciutat”. Ha recordat que “no es tractava de fer una coalició, sinó de possibilitar una alternativa amb voluntat i possibilitats de capgirar Vic per fer-la millor”.

Després de gairebé mig any de funcionament, segons Coma, Capgirem Vic ja s’ha convertit en “un projecte totalment diferent a qualsevol altre dels que es presentaran a les municipals de Vic”. No només per al manera com s’ha elaborat la primera meitat de la llista, sinó pel seu funcionament, a partir d’assemblees i comissions de treball totalment obertes a la ciutadania. Coma ha definit Capgirem amb diversos qualificatius: “Som assemblearis compromesos. Municipalistes. Independentistes. Internacionalistes. Antiracistes. Feministes. Cooperatius. Treballadores. Estudiants. Aturats. Botiguers. Peons. Professors. Autònoms. Precaris. Alegres. Empàtics. Activistes. Lluitadors. D’esquerres i rupturistes. Sobiranistes en majúscules”. Per lluitar per superar el sistema capitalista que, també a Vic, genera injustícies. “Per cert: no som, ni volem ser, professionals de la política”, ha conclòs la primera part de la seva intervenció.

Actualment, ha recalcat Coma, més de la meitat de l’assemblea de Capgirem Vic són persones que no formaven part ni de la CUP ni de Procés Constituent. “Capgirem Vic ofereix un espai de trobada, de debat i construcció, on tots hi tenim exactament el mateix pes, la mateixa importància”, ha continuat. Tot i sent hereus de la feina feta els últims anys per la CUP a les institucions i al carrer, “som molt més que la pròpia CUP, i molt més, també, que la suma de la CUP amb Procés Constituent”, ha afegit Coma. “Som el resultat d’una suma multiplicadora”, ha sentenciat Coma.

També ha convidat a tothom a participar, fins on pugui, en les comissions de treball i les assemblees. Actualment hi ha tres comissions organitzatives (Coordinació, Logística i Finançament; Comunicació, i Llista Electoral i Codi Ètic) i cinc de temàtiques (Drets Socials, Ciutat Habitable, Cultura, Promoció Econòmica i Laboral, i Participació, Pressupostos i Règim Intern), a més d’una de Barris, que per la importància que se li dóna a aquest tema, és de caràcter transversal.

Finalment, Katia Juncks ha explicat els punts principals del codi ètic de Capgirem Vic, debatut i aprovat en diferents assembles d’aquest primer mig any de funcionament. Entre altres coses, fixa una limitació de retribucions dels càrrecs electes en 300 euros mensuals nets si són a l’oposició i en 1.621 si s’entra a governar i algun d’ells requereix d’una dedicació exclusiva.

També fixa una limitació de mandats: la meitat o més dels càrrecs electes no repetiran en la següent legislatura, i els que ho facin, no repetiran més de dues legislatures. El codi ètic també determina que els càrrecs electes faran una declaració de béns al principi i final de la legislatura, que adquireixen el compromís de revocabilitat i presentar la dimissió si així ho decideix l’assemblea, i que no acceptaran regals i/o privilegis públics o privats que puguin representar un pagament en espècie o tracte de favor personal.

Els càrrecs electes de Capgirem Vic no podran tenir una duplicitat de càrrecs, i publicaran la seva agenda política perquè tothom pugui consultar amb qui s’han reunit i quins temes han tractat.

La pròxima assemblea oberta de Capgirem Vic serà el dissabte 21 de febrer a les 10 del matí a l’ateneu La Central.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't