Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Cuina sofisticada al restaurant Ca l’U de Vic

Anna Casasas, alumna del curs de Periodisme Gastronòmic de la UVic, fa una crítica del restaurant Ca l’U de Vic. A l’interior pot accedir-se a més crítiques de restaurants de Vic. N’hi ha algun que en surt un pèl mal parat.

  • El 9 Nou
  • 11/05/2011 | 8:53
  • 0

El restaurant “Ca l’U” de Vic ha sabut donar un petit gir a la cuina catalana més tradicional, incorporant nous ingredients i dotant l’atmosfera del restaurant d’un aire de sofisticació.

L’amanida de contrastos de formatge de cabra és el primer plat del menú. Tot i que està ben presentada, a l’amanida li faria falta ser més generosa en la quantitat d’ingredients addicionals. El plat, fet a base d’una extensa barreja de diferents varietats d’enciam, només incorpora tres talls –gairebé encenalls– de pernil d’ànec, una petita presència de fruits secs, minúscules cintes de poma natural i un deliciós, a més d’original, tall de formatge de cabra caramel•litzat. Val la pena destacar la qualitat del formatge i com el nom del plat indica, el contrast que s’aconsegueix caramel•litzant el formatge. Malgrat les apreciacions negatives, el plat aprova i amb nota.

El segon plat és, probablement, el millor del menú. És una pularda farcida de samfaina de verdures, regada de salsa de ceps i acompanyada de shiitake laminat. És un plat excel•lent, d’aquells que deixen el desig de repetir als comensals. La carn melosa i suau, juntament amb el sabor dels bolets, aconsegueix un maridatge gairebé perfecte.

Les postres, consistents en un tall de gelat de bescuit caramel•litzat amb festucs, eren d’elaboració pròpia. Tot i així, es tracta d’un plat excessivament tradicional, que no arriba al nivell de qualitat de la pularda. Probablement, si el plat s’acompanyés de salsa de xocolata, per exemple, milloraria bastant.

Pel que fa al servei, és atent i professional. Els cambrers s’encarreguen de servir l’aigua i el pa a les taules. El pa, de tipus xapata, es cou a la cuina i es porta calent als comensals, i és apreciable.

A més del menjar, l’altre punt fort del restaurant és la decoració i l’ambientació. El local està situat en una antiga casa pairal reformada, molt senyorial. Les pintures de les parets, el mobiliari i sobretot les làmpades són de primer nivell. És una bona elecció per una trobada formal de feina o una celebració familiar.

Restaurant Ca l’U
c/de la Riera,25
08500 Vic
T. 93 889 03 45
www.restaurantcalu.com
Preu mitjà del menú: 20 €

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.