EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Dos emprenedors francesos inicien un negoci de minicases a Taradell

Construeixen cases sostenibles i autònomes en serveis, que es poden moure sobre un remolc


16/09/2018
Vic

Antoine Grillon ha invertit amb l’ajuda de petits inversors al voltant de 50.000 euros en l’empresa Serena House, que ha format juntament amb Nicolas Vaquier. Tots dos emprenedors, francesos que ara viuen a Osona, es van conèixer pel Facebook i per la seva passió per les minicases. Grillon i el seu germà, patró de vaixell, ja havien construït i viscut en una minicasa a França durant més d’un any. Vivia a Barcelona treballant en una empresa de noves tecnologies, però es va adonar que no es volia estar “darrere l’ordinador” i quan va decidir tornar a Catalunya va trobar Nicolas, que ja tenia una minicasa i vivia a Osona. “Ens va costar un quart d’hora i una ampolla de cava tirar endavant l’empresa”, que es diu Serena House, explica.

Construeixen cases per a particulars però també per a altres usos. En tenen una d’instal·lada a Nantes (França) i una al Penedès en finques de vinyes. “Ens hem posat d’acord amb els propietaris, les deixem allà i el rendiment és el lloguer que fan de caps de setmana”. Ja tenen un model per a dues persones i un per a quatre “o més familiar”. El seu pes, sumat al remolc, no supera els 3.500 quilos, perquè “si no caldria una llicència diferent per transportar-les”. I és que la idea és muntar-les sobre el remolc perquè “la gent es pugui moure d’un lloc a l’altre amb la casa”. La més gran, que anomenen Sagnier, perquè s’inspira en La Farinera de Vic que va dissenyar Enric Sagnier, fa 14 metres quadrats i es va poder veure dissabte davant La Farinera, a Vic. Grillon afegeix que són cases que poden tenir molts usos, a més del turístic, com “servir per a persones sense sostre o amb dificultats de manera temporal”, diu, “adquirides per un grup de municipis, ja que es pot traslladar on faci falta”. Per ara, tenen feina fins a “l’abril”, però faran un crowdfunding per ampliar el negoci i “poder contractar més gent”, expliquen.

SOSTENIBLES I AUTÒNOMES

Les minicases que construeixen estan fetes de fusta i amb aïllaments naturals com el cotó, el lli i el cànem i materials que rebutgen la humitat; disposen de vàters secs i aigua reciclada amb algues, el que comporta que no tenen necessitats d’estar connectades enlloc. També porten plaques solars per produir la seva pròpia electricitat i la calefacció és amb butà com la dels vaixells. “Una minicasa produeix en total 150 watts d’electricitat, mentre que una nevera d’una casa normal ja en produeix ella sola 200”, afegeix Grillon.

I és que el concepte de sostenibilitat té en compte els circuits curts dels materials i els productors locals. “Del que es tracta”, diu Grillon, “és d’aplicar la filosofia del decreixement en el sentit de no gastar més energia de la necessària i minimitzar l’impacte mediambiental”.

 

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 193 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't