EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Duran i Lleida: “La llei de la dependència és un fracàs perquè no ha previst el finançament”

El líder d’Unió Democràtica i portaveu de CiU al Congrés de Diputats, que aquest dijous va ser a Vic per presentar un llibre de l’exconseller Antoni Comas, destaca que la llei “no és sostenible de cara al futur”.

El 9 Nou
25/02/2011

El president del grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat que la llei de la dependència és un fracàs perquè no ha previst ‘bé’ la qüestió del finançament.

Així ho ha explicat el líder d’Unió aquest dijous a la Universitat de Vic en un acte de presentació del llibre ‘Política Social’ (Tibidabo Edicions) de l’exconseller de Benestar Social, Antoni Comas i Baldellou.

Segons Duran, la llei de la dependència és un cas paradigmàtic de la ‘mala’ legislació que s’ha dut a terme durant els darrers anys i ja des d’un inici va ser una ‘política d’aparador’. Duran i Lleida creu que la llei no és ‘sostenible’ de cara al futur.

El president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha criticat el fet que s’han creat expectatives i drets relatius a la llei de la dependència, ‘fins i tot jurídicament parlant’, que ara no es poden satisfer.

Duran i Lleida ha parlat d”engany’ per part del govern central cap a les comunitats autònomes en la qüestió del finançament. El fet és que si la quantitat econòmica que aporta l’Estat no garanteix el pagament del servei, finalment és la mateixa comunitat autònoma qui ha d’afrontar el servei i el seu cost, ha afegit. En aquest sentit, el líder d’Unió ha dit que és una llei que ‘no és sostenible de cara al futur’.

Duran i Lleida ha destacat que les polítiques socials a Catalunya ‘s’han de poder decidir i tirar endavant a Catalunya’. ‘Sense ingerències ni tampoc populismes’, ha afegit.

Els valors

L’autor del llibre, Antoni Comas i Baldellou, ha destacat que els valors que mouen la societat són ‘molt importants’ i, en canvi, ‘els hem anat llançant per la finestra un darrere l’altre’. En aquest sentit, Comas ha dit que les polítiques socials han de procurar enfortir els valors i que ambdós conceptes ‘han d’anar de costat’.

Comas ha assenyalat que les polítiques socials no només han de regir els drets individuals sinó que també han de tenir en compte els drets del territori. L’autor ha dit que precisament moltes vegades els drets territorials no es tenen en compte i aquesta es converteix en l’arrel ‘de molts dels nostres problemes actuals pels que el senyor Duran i Lleida ha de lluitar’, ha afegit.

L’autor ha destacat que la política social ha d’ajudar a la persona en cadascuna de les etapes de la vida a afrontar totes aquelles problemàtiques que no pugui resoldre per ell mateix. A més, ha afegit, ‘la política social ha de facilitar la integració en la societat i el sentiment de pertinença al país al qual pertany’.

Comas ha assenyalat que és especialment en moments de retallades, d’adequació i reformulació de qüestions, quan ‘cal tenir clar la direcció cap a on es va’. En aquest propòsit ha dit que un dels ‘grans actius’ que té Catalunya és l’anomenada societat civil.

‘Política Social’

Per l’editor del llibre, Antoni Comas Planas, el llibre és una proposta del que hauria de ser la política social a Catalunya moguda pels principis bàsics de ‘justícia’ i ‘solidaritat’. Segons Comas, l’obra aporta ‘criteri’ per la condició de l’autor d’haver estat conseller de Benestar Social de la Generalitat durant dotze anys.

A més, també n’ha destacat el fet que prèviament ja hagués estat editor, ‘perquè això es nota amb la redacció’. I també per la seva condició d’economista.

Comas va tenir càrrecs de responsabilitat a les editorials Seix Barral i a Plaza y Janés i és un dels membres fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 874 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't