Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Birba vendrà unes galetes en forma de cullereta del cafè i amb el sucre incorporat

Van presentar el producte a l’Alimentaria i restaurants i cadenes hoteleres hi van mostrar interès.

  • El 9 Nou
  • 14/05/2014 | 20:23
  • 0

Sucspoon. Aquest és el nom del nou producte que l’empresa de Camprodon Galetes Birba va presentar en la passada edició de la Fira Alimentaria de Barcelona amb gran èxit. Es tracta d’una galeta allargada que fa la funció de cullereta del cafè i, a més, ja porta el sucre incorporat. Segons ha explicat Víctor Marsal, director general de l’empresa, alguns hotels, restaurants i cadenes hoteleres ja s’han interessat pel producte. El dissenyador de la galeta és el sabadellenc Jordi Nevot, que la va patentar fa uns 10 anys.
Marsal explica que fa anys Birba va tenir un primer contacte amb el dissenyador, juntament amb dues cases més de galetes, “però el producte no va acabar de sortir”. De fet, la galeta havia de ser capaç d’aguantar els 50 graus, mantenir el mateix sabor i no trencar-se. Després de deixar-ho aparcat uns anys, amb el canvi de propietaris que hi va haver a Birba el passat mes de gener “vam decidir repescar la idea, tenint en compte que alhora ja havien aparegut nous components que feien possible crear aquesta galeta com cal”. Actualment s’està acabant de tancar l’acord amb Nevot per produir la galeta i comercialitzar-la.

L’objectiu de la Sucspoon és substituir la cullereta, el sobre de sucre i la galeta que acompanya el cafè. “El valor que li veiem és de gestió perquè una sola cosa ho fa tot”, explica Marsal, “tot i que hi ha l’inconvenient que al principi s’haurà d’explicar al client com funciona”. És evident que també tindrà un benefici ecològic, ja que els establiments podran estalviar-se paper i també plàstic. Pel que fa al sucre, val a dir que exactament es tracta d’una fórmula desenvolupada amb sacarosa i estèvia que es pot fer a diferent intensitat. A la punta de la galeta és on hi ha concentrat l’edulcorant i només entrar en contacte amb el cafè ja es dissol, sense necessitat de pràcticament haver-ho de remenar.

Sucspoon és la composició de dues paraules, suc de sucre i spoon de cullera en anglès. Aquesta galeta està preparada per aguantar fins a 50 graus i això fa que, en contacte amb el cafè, no es trenqui. A més, està pensada perquè no deixi residus i, per tant, eviti les molestes engrunes que podrien acabar flotant a dins el cafè. La galeta pot tenir diversos gustos: tant pot ser de xocolata com de canyella o cirera. El tema del sucre pot semblar complicat, però tampoc ho és perquè ha estat molt estudiat. A un dels extrems hi ha una espècie de perleta on hi ha el concentrat d’edulcorant. Aquest es dissol perfectament tant en fred com en calent –per allò del cafè amb gel– i pot ser de diferents dosis, fins i tot de sacarina.

L’inventor de la galeta-cullereta, Jordi Nevot, ha estat reconegut amb diversos premis arran d’aquest producte: va guanyar el Galàctica de Plata per a inventors a Igualada i també el Premi Jove Cambra Internacional d’Empresaris de Catalunya.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.