EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Caixa Girona aprova sumar-se a la fusió amb les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa

El Consell d’Administració de Caixa Girona, reunit aquest dilluns en sessió extraordinària, ha acordat incorporar-se al projecte de fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu.


El 9 Nou
08/09/2009

Segons l’entitat gironina, les transformacions en el marc econòmic i financer fan aconsellable tenir entitats d’estalvi ‘més potents i competitives però que a la vegada conservin íntegrament l’arrelament territorial i la cultura cooperativa’.

El projecte de fusió de Caixa de Girona amb les altres tres entitats compta amb el vistiplau del Departament d’Economia i Finances i del Banc d’Espanya, que destaquen és ‘un model de referència en el procés de reordenament financer espanyol’.

La representació de les caixes en els òrgans de govern de l’entitat resultant de la fusió anirà en funció de les proporcionalitats de cada una d’aquestes caixes, els balanços i els recursos propis.

En dates de tancament del 2008, Caixa de Girona tenia 6.886 milions d’euros en volum de dipòsits, uns recursos propis de 683 MEUR i uns resultats nets de 26 MEUR. L’entitat gironina aportarà 229 oficines, la majoria d’elles ubicades a les comarques gironines i barcelonines. D’altra banda, s’ha acordat que Caixa Girona mantingui la marca actual i la seu central a Girona, així com les oficines i l’obra social, que seguiran tenint la marca de l’entitat gironina.

La reunió extraordinària del Consell d’Administració ha començat poc després de les sis de la tarda. Sobre la taula, hi havia un punt clau per al futur de l’entitat gironina: decidir si se sumava o no al projecte de fusió impulsat per les dues caixes del Vallès i la de Manlleu.

Els disset membres del consell de Caixa Girona i el seu director general, Jordi Blanch, han donat llum verd al procés, que si supera tots els tràmits desembocarà en la creació del tercer grup financer català i el vuitè estatal. Blanch ha declarat que la decisió ha estat fruit ‘d’una llarga valoració’ i que l’entitat resultant serà ‘més competitiva i eficient’ davant els futurs canvis que es preveuen en el mapa econòmic i financer dels propers anys.

Entre els punts que l’entitat gironina ha considerat vitals a l’hora d’engegar la fusió hi ha el fet que les quatre caixes conservaran íntegrament l’arrelament territorial i la seva cultura competitiva. ‘Aquest és un dels aspectes fundacionals que ens diferenciarà, perquè la presència a les respectives comarques és el que ens ha fet merèixer la confiança dels clients’, afirma el director general.

El fet que Caixa Girona hagi decidit sumar-se a aquest projecte ara, i no prengués la decisió abans, es deu al procés de renovació dels seus òrgans de govern. Un procés que va culminar el passat 30 de juny amb l’elecció del nou president, Manel Serra, i que feia aconsellable deixar per a la nova executiva una decisió d’aquesta trascendència.

El director general de Caixa Girona ha volgut ressaltar que, amb la fusió, l’entitat ‘no desapareix, sinó que es transforma en un altra de molt més gran, amb més capacitat de prestació per als clients’. De fet, en els organismes de govern del nou grup financer hi hauran representades les quatre caixes que l’integren així com els diferents sectors que les formen, en funció de les proporcionalitats dels seus balanços i recursos propis.

A més de salvaguardar l’arrelament de les caixes de Girona, Sabadell, Manlleu i Terrassa als seus territoris d’origen, també es mantindrà la gestió de l’obra social mitjançant la creació de comissions pròpies.

El projecte de fusió també inclou el manteniment de la marca actual de Caixa Girona i la seu central als territoris d’origen. En el cas de Caixa Girona, aquest aspecte es refereix a tot l’àmbit de la demarcació. Per contra, als territoris no tradicionals –és a dir, d’expansió- el nou grup financer actuarà amb la nova marca comercial, que serà complementària a la resta de la xarxa.

El director general de Caixa Girona ha ressaltat que, després de l’acord del consell, s’obre ara un altre procés que desembocarà amb la creació final del nou grup. ‘L’acord s’ha de ratificar per l’Assemblea General i també cal fer els treballs tècnics i jurídics necessaris amb la supervisió del Banc d’Espanya’, ha ressaltat Jordi Blanch.

A partir d’aquest moment, doncs, diferents comissions mixtes integrades paritàriament per les quatre caixes desenvoluparan els treballs per materialitzar la fusió. Aquests es portaran a terme als àmbits comercial, financer, operatiu, tecnològic, laboral, legal, comptable, assegurador i d’empreses filials.

Després d’aquesta fase, és quan es disposarà d’un projecte final d’integració. El document es portarà aleshores a consideració dels organismes supervisors, i posteriorment se sotmetrà a l’aprovació dels consells i les assemblees. / ACN

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't