EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Can Banyeres, de Centelles, guanya el premi Vaca d’Or per segon any consecutiu

També han rebut distincions El Murucuc de Gurb, el Pinós Nou de Pruït, Can Barrina de Santa Cecília, La Cavalleria de Manlleu i Can Soca de Malla.

El 9 Nou
03/06/2010

Amb pràcticament 300 inscrits, aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida de l’Eurovacum. En el marc de la primera jornada del congrés, la federació de frisona de Catalunya ha lliurat els premis Vaca d’Or, guardons que pretenen incentivar les explotacions lleteres del país a millorar la producció, la genètica i la morfologia dels seus animals. En el primer apartat, la granja Can Banyeres, de Centelles, s’ha endut el reconeixement principal per segon any consecutiu.

Jordi Riera, de Can Banyeres, recollia aquest migdia el premi Vaca d’Or en la categoria de producció lletera. L’explotació centellenca rep el guardó per segon any consecutiu, i després d’ocupar el primer lloc del 2009 en el rànquing de control lleter de Catalunya que elabora la FEFRIC; la Federació de Frisona de Catalunya.

El Murucuc, de Gurb; el Pinós Nou, de Pruït, i Can Barrina de Santa Cecília de Voltregà, també han rebut distincions en l’apartat de producció, de manera que quatre dels cinc premis s’han quedat a la comarca. En les altres dues categories hi ha hagut menys presència osonenca. La Cavalleria, de Manlleu, ha obtingut la vaca de plata en genètica, mentre que Can Soca, de Malla, ha quedat cinquena en la puntuació morfològica. Els primers premis han estat per Can Thos, de Tordera, i Ramaderia Aníbal, de Lleida.

El lliurament dels guardons d’aquest certamen que organitza la FEFRIC s’ha tornat a fer en el marc de l’Eurovacum. Pràcticament tres-centes persones s’han inscrit a la cinquena edició d’aquest congrés que s’organtiza des de Vic, i que s’adreça especialment als productors del sector. La primera conferència del matí, a càrrec de l’osonenc Oriol Urgell, ha girat a l’entorn de les alternatives que poden trobar els ramaders en la venda directa de la llet, o en l’elaboració artesanal de productes derivats.

Vicente Jimeno, doctor en Veterinària, ha tancat les xerrades del matí, que a la tarda han continuat amb un dels ponents més destacats, el francès Pillipe Chateau, que ha abordat les tendències actuals en els mercats europeus de la carn i de la llet.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't