Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Casa Tarradellas es fabricarà tota la farina per a les seves pizzes

El grup ha invertit 15 milions a la nova empresa, que és just al davant de la seu central i ja treballa. Tarradellas és la tercera marca amb més penetració a l’Estat espanyol, per darrere Coca-cola i Nestlé. 6 de cada 10 consumidors han comprat productes seus.

  • El 9 Nou
  • 23/12/2010 | 10:49
  • 0

Casa Tarradellas ha iniciat aquest mes de desembre la producció de farina per a les pizzes que fabrica i ja no dependrà d’altres proveïdors. L’empresa ha invertit 15 milions d’euros en la construcció d’un nou centre que ha aixecat just davant de l’empresa mare.

La nova nau té 1.500 metres quadrats i hi tindrà 15 persones treballant. A més de la fabricació de la farina, el centre compta amb un departament de recerca i investigació per tal de trobar “les farines que s’ajustin millor a les receptes per elaborar les pizzes”, segons han explicat des de l’empresa. En aquest sentit es vol estudiar “quines són les varietats de blat més idònies per la farina que es necessita”.

Per ara, però, s’ha nodrit de la darrera campanya del blat d’Osona ja que consideren que la comarca “és una zona que històricament proporciona excel·lents resultats”. Igualment es proveirà de blat provinent d’altres punts tot i que dependrà del cultiu que decideixin fer els agricultors osonencs.

Aquest centre és un element més de la filosofia de l’empresa, que passa per treballar cada ingredient des de l’origen i en el cas de les pizzes refrigerades, que representen el 55% de la facturació de l’empresa, es podrà completar pràcticament el cicle.

De fet, el 50% dels derivats del porc que elaboren surten de les granges pròpies que té el grup sota el nom de Granges Terragrisa. L’empresa té més de 25.000 mares en diverses granges a la comarca i també gestiona l’escorxador i la sala de desfer pròpia.

L’any 2009 de les fàbriques de Casa Tarradellas van sortir 76.000 tones de la secció de plats preparats refrigerats, que inclou les pizzes, les bases de pizza, les quiches i els mixtos i 77.500 tones d’elaborats carnis, que inclou el fuet, els llescats i el paté. Amb la nova fàbrica, l’empresa té sis edificis: quatre a Gurb –amb sis plantes diferenciades–, un a Vic i un a Olost.

D’altra banda, Casa Tarradellas és una de les tres marques que té més compradors a l’Estat. Les altres dues són Coca-Cola i Nestlé, segons el darrer estudi de Kantar Worldpanel –fet públic al mes d’octubre–, que també explica que són marques que han continuat creixent tot i la crisi.

De fet, Casa Tarradellas va facturar l’any 2009 580 milions d’euros, un 5,6 més que l’any anterior. Segons aquest estudi Casa Tarradellas té una penetració al mercat del 60%, en el tercer lloc del rànquing.

Tot i així, Casa Tarradellas també fa la producció de la marca Hacendado, la marca blanca de Mercadona, una de les més venudes.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.