Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Deu productes agroramaders d’Osona s’uneixen sota la marca Osona Terra

Un grup heterogeni de productors agroramaders d’Osona han constituït el nou col·lectiu Osona Terra. La nova associació té com a finalitat principal la creació d’una marca de qualitat que vol ampliar els canals de distribució i el radi de comercialització dels productes que elaboren els associats.

  • El 9 Nou
  • 01/10/2009 | 14:08
  • 0

El gastrònom Pep Palau ha assegurat que Osona Terra és un col·lectiu de productors que vol oferir una oferta de productes ‘sostenible’ i ‘competitiva’ que pretén també generar ‘sinergies’ entre els seus membres. El projecte és pioner a Catalunya tal com ara fa onze anys ho va ser el col·lectiu de restauradors Osona Cuina. Osona Terra neix amb deu membres i pretén ampliar-se posteriorment.

En la primera sessió del nou col·lectiu el mateix Pep Palau i el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep Maria Giravent, han dit que aquest projecte vol ajudar a ‘posar en valor’ l’oferta de productes gastronòmics de la comarca tant Osona mateix com fora. La futura marca Osona Terra ha de convertir-se, segons els promotors, en un ‘distintiu de qualitat’ especialment pensat per la comercialització dels productes fora de l\’àmbit directe de la mateixa comarca.

En les properes reunions es començaran a concretar les accions que farà Osona Terra entre les quals hi ha la participació en diverses fires i mostres agroalimentàries nacionals i internacionals o en el Mercat del Gust que impulsa el Consell Comarcal d’Osona. També es volen establir contactes amb restauradors de la comarca perquè tinguin present la necessitat de vincular el seu treball amb productes de la pròpia zona on treballen.

El nombre d’empreses es pot ampliar sempre que compleixin els requisits que estableix la carta fundacional de l’associació. Entre d\’altres es fixa que els productors que en formen part han de produir, elaborar i comercialitzar el producte, que han d\’estar ubicats a Osona, que han de tenir respecte pel medi ambient, ètica professional o elaborar productes d\’alta qualitat gastronòmica.

El gastrònom Pep Palau ha assegurat que no tenen coneixement que existeixi un altre col·lectiu similar a Catalunya. Un dels impulsors d’Osona Terra ha dit que ‘qui pica primer pica dos cops’ i ha destacat el cas del col·lectiu de cuiners Osona Cuina. Aquest grup es va constituir fa onze anys. Fins llavors no hi ha havia col·lectius similars a Catalunya i actualment ja n’hi ha setze de constituïts.

Les empreses fundacionals són Abellaries d’Osona de Sant Pere de Torelló, Carnisseria Codina de Taradell, Carns Martí de Gurb, Casa Oms de Balenyà, Companyia Cervesera del Montseny de Seva, Destil·leries Bosch de Sant Quirze de Besora, formatges Mas el Garet de Tona, Granges Coma de Santa Eugènia de Berga, vins Masia Vilarrasa de Taradell i Forn de Sant Jordi-Coca del Mossèn de Folgueroles. El president és Xavier Puigsesllosses.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.