Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Distingeixen amb el títol de Mestre Artesà al forner de Campdevànol Ignasi Salamó

Salamó fa 26 anys que es dedica “oficialment” a ser forner “però als 14 anys ja hi remenava”, explica.

  • El 9 Nou
  • 06/10/2011 | 17:49

Si ets de Campdevànol, coneixes Cal Nasiet. Ja sigui per anar-hi a comprar habitualment el pa o per haver-hi entrat en alguna ocasió especial a comprar rebosteria, un pastís o la mona de Pasqua. Ara, després de més de vuit dècades, se’ls ha reconegut la seva trajectòria, ja que la Generalitat ha entregat la distinció de Mestre Artesà a Ignasi Salamó, la tercera generació de Cal Nasiet, juntament amb 30 persones més. Ell ho té clar: “És un reconeixement a la feina que hem fet durant aquests anys i al meu ofici de forner”, tot i que també és pastisser.

Salamó fa 26 anys que es dedica “oficialment” a ser forner “però als 14 anys ja hi remenava”, explica. De fet, a casa sempre ho ha mamat: als anys 30 el seu avi, Josep Salamó, que era de Dòrria, quan va arribar a Campdevànol va muntar un forn i feia el pa per a la Cooperativa. “Ell havia estat a l’exèrcit, i allà va aprendre a fer pa. Al final ho va convertir en el seu ofici i va muntar el seu propi negoci”. Els fills d’en Josep, l’Ignasi i el Jacint, van continuar la seva tasca “obrint també pastisseria”, i fa nou anys, el seu fill i nebot i ara Mestre Artesà, Ignasi Salamó, va agafar les regnes del negoci “en aquest cas ampliant-lo amb una cafeteria”.

Salamó adora la seva feina. “Per mi no és dura, tot i que t’ha d’agradar. A mi em sembla molt agraïda perquè m’ho passo molt bé”, explica, “l’únic inconvenient”, afegeix, “és que també ens obliga a ser petits empresaris i aquí és on apareixen els maldecaps”, apunta rient. Els horaris potser és un dels inconvenients més grans “però ens hem modernitzat i jo puc fer vida familiar sense problema”. Salamó diu que és optimista pel que fa al futur del seu ofici, i no creu que desaparegui. “A altres països que van més endavant que nosaltres, com Alemanya, el sector tira fort. Crec que nosaltres tenim bones eines per lluitar i sobretot passa per fer producte de qualitat”.

Salamó diu que el que té més èxit a Cal Nasiet és sense dubte la rebosteria, “que molta gent en ve a buscar”, però el pa també “perquè en venem força”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.