Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El Grup Viñas estrena una nova sala de desfer i dobla la capacitat productiva

L’empresa, que exporta un 35% de la producció, es planteja anar a nous mercats.

  • El 9 Nou
  • 04/04/2014 | 16:05
  • 0

L’empresa J. Viñas, de Vic, treballa a les noves instal·lacions que ha adequat el darrer any i mig. Es tracta d’una nova sala de desfer, en un espai de 4.000 metres quadrats, que està totalment automatitzada i que permetrà el creixement de l’empresa. L’espai està situat a les antigues naus de Materials Roura, que Viñas va comprar l’any 2011 després d’anys buscant una nova ubicació per a l’ampliació. Aquesta nau està situada just davant de la seu de l’empresa, a l’illa càrnia del polígon Malloles. A la seu principal hi continuarà havent l’escorxador. “El que ens permetrà les noves instal·lacions”, expliquen Josep i Glòria Viñas, la segona generació de l’empresa i actuals responsables, “és poder posar més producte a la carta i diversificar-lo en funció d’on va a parar”. Per això, les instal·lacions estan fetes de tal manera que en les línies cada una de les parts dels vedells va a parar a un lloc diferent: els ossos, en una part; les vísceres, a una altra; la carn, a una altra… i al final de la cadena es pot ja definir cap on aniran i buscar oportunitats de sortida per a tots els productes. “Les faldes van a Rússia; els entrecots, a Madrid…”, diuen. Viñas exporta en aquests moments entre el 30% i el 35% de la producció, però aquesta ampliació els permetrà obrir-se a nous mercats com l’asiàtic o països com Dubai i els països musulmans, ja que l’empresa és precursora a l’Estat de produir amb el sistema halal –matant els animals segons el ritus musulmà–. Aquesta innovació ja els ha obert portes des de fa uns anys i ara també podria integrar el sistema kosher, que vol dir matar els animals segons el ritus jueu i que té molta sortida a altres països. L’empresa osonenca continua exportant a Rússia tot i el tancament de mercats que ha fet el país. El seu objectiu és, però, superar en els propers anys el 50% de l’exportació. A les noves instal·lacions també s’hi han fet els molls de càrrega per als diferents productes –a canals, a quarts, envasats per peces o en llonzes– i una àmplia sala de congelació. S’hi instal·larà també tot el departament comercial, els vestidors i l’office, la botiga de venda directa i una sala amb espai per fer formació o actes.

L’empresa, amb 150 treballadors, té una producció de 12.500 tones l’any, que, amb la nova instal·lació, pot duplicar en els propers anys. “Això dependrà també del mercat”, diu Viñas, “però la capacitat hi és”. L’escorxador mata vedells provinents majoritàriament de Catalunya i Aragó i bona part d’aquests són criats pel mateix grup a través de l’empresa Boví Osona, SL, que cria més de 20.000 vedells. Les altres dues empreses del grup són Carnissers d’Osona, SL –l’escorxador– i J. Viñas, SA –que gestiona la sala de desfer i la comercialització–. L’empresa té delegació a Madrid i una sala de desfer a València.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.