EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El manlleuenc Josep Pujadas, nou president de la delegació de la Cambra de Comerç a Osona

Substitueix en el càrrec Oriol Guixà, que s’integra al consell executiu com a coordinador de totes les cambres territorials. El seu nomenament va ser anunciat aquest dimarts, durant la celebració del Dia de la Cambra a Osona. Pujadas ja havia estat fins ara membre del consell de la delegació.

El 9 Nou
25/11/2010

Informació de la Cambra de Comerç de Barcelona

“Manlleuenc, nascut el 1953, Josep Pujadas és enginyer industrial i dirigeix una empresa familiar de fusteria i mobles a mida. També treballa com a enginyer de peritatges judicials i en projectes d’edificació de naus industrials.

És membre del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Jaume de Manlleu i ha estat president del Gremi de la Fusta de la Comarca d’Osona.

Actualment és membre de la junta del Patronat Formació Professional de Manlleu. Ha esta vinculat des de fa temps en diverses entitats socials, econòmiques i esportives.

El president del consell de la Delegació de la Cambra és nomenat directament pel president de la Cambra de Barcelona, en qualitat de càrrec de confiança”.

El Dia de la Cambra reconeix les empreses més destacades de l’any

– Les empreses osonenques Albiral Display Solutions; Vabau; i grup Promic, així com l’emprenedor Sebastià Rovira i Tenas han estat escollits com a les empreses i la trajectòria emprenedora més significatives de la comarca d’aquest any.

Han rebut els guardons en reconeixement a la seva tasca empresarial de mans del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i del fins ara president de la delegació de la Cambra a Osona, Oriol Guixà.

La Cambra de Comerç de Barcelona, a través de la seva delegació a Osona, ha lliurat aquest vespre a l’Auditori del Sucre (Vic), els Premis Cambra, coincidint amb la celebració del Dia de la Cambra a Osona. Durant el decurs de l’acte s’ha celebrat, a més, una interessant conferència a càrrec del director general d’Irestal Group i president del Consell Social de la UPC, Joaquim Boixareu amb el títol: La importància del lideratge empresarial per l’economia osonenca.

L’acte ha comptat amb la presència de més de 250 persones entre empresaris, autoritats i representants públics de la comarca, encapçalats pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i el president fins ara de la delegació de la Cambra a Osona, Oriol Guixà.

Premi a la millor iniciativa innovadora: Albiral Albiral Diplay Solutions és una empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització de monitors de pantalla plana destinats a aplicacions professionals en entorns corporatius (sales de reunions i de conferències), broadcast (emissores de TV, unitats mòbils, producció i postproducció audiovisual), digital signage (senyalització dinàmica), seguretat, museus i altres aplicacions industrials.

Activa al mercat des de 1994, va començar dissenyant i fabricant monitors de tecnologia TRC. Quan aquesta tecnologia va quedar obsoleta va reorientar la seva activitat cap a la producció de pantalles planes, i va optar per una estratègia de diferenciació aportant un elevat grau de personalització als seus productes, tot i especialitzar-se fonamentalment en dos nínxols de mercat: el corporatiu i el de broadcast.

Actualment, Albiral Display Solutions disposa d’una ampla cartera de productes, entre els quals destaca la gamma Dynamic de la marca ARTHUR HOLM que comprèn monitors amb un disseny basat en materials nobles i amb l’última tecnologia que doten a les sales de reunions amb solucions silencioses, ergonòmiques, innovadores i estètiques que s’integren al mobiliari.

En la concessió d’aquest premi es reconeix l’habilitat que ha tingut l’empresa per especialitzarse a través de la innovació, fet que l’hi ha permès poder desenvolupar-se en un sector dominat per les multinacionals de gran envergadura, i convertir-se en una marca de referència amb monitors instal·lats en importants sales de reunions d’arreu del món.

També s’ha valorat la repercussió d’aquesta estratègia en l’augment de les vendes internacionals, que s’ha traduït en
la recuperació del creixement sostingut de l’empresa en moments tan difícils com l’actual.

Premi al millor projecte de nous emprenedors: Vabau La idea de Vabau va sorgir el 2008, quan l’Elisabet per casualitat va cosir un ninot de drap amb roba d’una samarreta vella. Li va semblar que aquell personatge podria agradar als nens i nenes, però si a més anava acompanyat d’un conte que expliqués la seva història fins i tot
podria ser el seu personatge preferit. Així va proposar al seu germà Antoni si volia il·lustrar un conte protagonitzat per aquell ninot. Ella l’escriuria i ell faria els dibuixos.

Vabau són contes i ninots reciclats per nens de 3 a 9 anys. Els contes giren entorn a valors ecosostenibles i es presenten acompanyats dels seus protagonistes cosits amb roba aprofitada.

Això permet que els nens i nenes puguin jugar amb els personatges una vegada el llibre ja estigui desat, i que aquests es converteixin en els seus millors amics.

Vabau també realitza contes i ninots personalitzats fets amb un peça de roba que per al client sigui molt especial. Vabau la converteix en un animal únic i l’entrega junt amb una vinyeta escrita i dibuixada exclusivament per a aquella persona. Actualment Vabau ja té dos títols editats en català, castellà, anglès i italià: “Animals Fenomenals” i “El conill despistat” que es venen en llibreries especialitzades de literatura infantil i botigues de roba i objectes infantils.

En la concessió d’aquest premi es valora, especialment, l’originalitat d’unir conte i ninot en un mateix producte, i englobar-ho sota el concepte de reciclatge, tant de materials com de transmissió d’actituds sostenibles i de respecte al planeta. La rapidesa amb la qual s’ha implementat el projecte (amb menys de 2 anys ja està present a 60 llibreries de Catalunya, Espanya i Itàlia) i la qualitat de la imatge gràfica de la marca i de la seva estratègia de comunicació a la xarxa a través del seu blog i la seva web corporativa els fan mereixedors d’aquest premi.

Premi a la trajectòria: Sebastià Rovira i Tenas Fundador de MIMCORD i IQAP, Sebastià Rovira Tenas és un emprenedor que durant els anys 50 va iniciar la seva activitat gràcies al fet que va saber detectar i satisfer necessitats de sectors productius molt diferents.

L’orientació empresarial de Sebastià Rovira li venia del seu pare, petit empresari establert a Manlleu, però primer la guerra i després la inundació de l’any 40, en van arruïnar els projectes. En aquells moments, va saber fer front a l’adversitat i, amb l’ajuda inestimable de la seva muller, la Maria Rosa, va recomençar amb força buscant vies per reorientar el seu futur.

En aquells moments, el Sr. Rovira es va oferir a les indústries tèxtils per tal de netejar-les-hi les bitlles de forma gratuïta, només a canvi de quedar-se el fil residual. Amb aquest fil, obtingut sense fer cap desembors econòmic, podia proporcionar els cordills, ja tallats a les mides requerides, tant a les empreses elaboradores d’embotits com a les cereries. D’aquesta iniciativa en va néixer l’empresa MIMCORD, que a finals dels anys 50 va començar a fabricar cordeta de paper per la tapisseria dels cotxes de la marca SEAT.

Quan a finals dels anys 60 SEAT va decidir canviar la corda de paper per la de plàstic, el Sr. Rovira va saber demanar ajuda als millors experts del moment sobre un producte nou i innovador, i va començar-lo a elaborar.

Anys més tard aquesta iniciativa es convertiria en l’empresa IQAP.
La concessió del premi a Sebastià Rovira, vol reconèixer varis aspectes de la seva trajectòria empresarial:
· En primer lloc, el seu esperit innovador i visionari que ha demostrat al llarg de tota la seva trajectòria empresarial.
· En segon lloc, la seva implicació amb el territori, especialment vinculada al municipi de Manlleu, on ha estat regidor i tinent d’alcalde, entrenador del primer equip de Hoquei, fundador del Grup Excursionista de Manlleu i primer President de la secció d’esquí. Va participar en la fundació de l’escola especial del CLAM de Manlleu, i del taller ocupacional de Sant Tomàs, i actualment és membre del Patronat i de l’Associació d’amics de l’Hospital
de Manlleu.

Premi a l’empresa compromesa amb la responsabilitat social empresarial: Promic (premi en col.laboració amb Unnim)
Promic és una empresa creada l’any 1958 que gestiona la retirada, el tractament i la recuperació de subproductes procedents dels processos de producció i comercialització, amb total garantia de traçabilitat i protecció de la marca.

Amb una capacitat de tractament de 225.000 tones l’any, actualment es reciclen subproductes de gelateria, panificació, pastisseria, caramels, confiteria, xocolateria, productes d’aperitiu,
cereals extrudits, i alimentació infantil, i també productes làctics, sucs i refrescs. A partir d’aquí, l’empresa elabora productes registrats d’alt valor nutricional per l’alimentació animal.

Els productes que comercialitza són farina de galeta i líquid alimentari. En la concessió d’aquest premi es reconeix la càrrega de responsabilitat social que té la pròpia missió de l’empresa, que és el reciclatge de residus, contribuint a allargar la vida útil dels
subproductes de les empreses alimentàries.

Els impactes ambientals derivats de l’activitat de l’empresa que es poden considerar més significatius són el rebuig que genera i que va a parar a l’abocador, i l’afectació de l’aire degut a les emissions del procés d’assecat i higienització dels residus. En aquest sentit, destaquen els esforços i la inversió que s’han realitzat en diferents innovacions que reverteixen directament en millores de consum energètic i ambientals.

També s’ha valorat el fet que l’empresa elabora anualment una memòria de responsabilitat social sota els criteris del GRI, on detalla les accions que s’estan desenvolupant per millorar
diferents aspectes al voltant de les tres dimensions de la RSE. Aquestes accions inclouen millores tant de vectors econòmics, com socials i mediambientals en el marc d’un pla estratègic a 5 anys.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 284 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't