EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El vigatà Joui Cumeres és un dels guanyadors de l’Imagine Express

Durant quatre dies, ell i dos companys més han desenvolupat l’aplicació de salut Physious. Joui Cumeres i el seu equip van presentar Physious al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona davant d’experts en telefonia mòbil d’arreu del món.

El 9 Nou
03/03/2014

Fer una aplicació per a telèfons intel·ligents en quatre dies i desenvolupar-la dalt d’un tren que fa el trajecte Barcelona-París-Londres és possible. És el que ha aconseguit el vigatà de només 19 anys Joui Cumeres juntament amb dos nois més dins el projecte Imagine Express, que ha impulsat el també vigatà Xavier Verdaguer. L’aplicació s’anomena Physious i és la primera aplicació pensada per a la rehabilitació de les capacitats cognitives després d’una lesió neural traumàtica, a través de l’ús de la realitat augmentada.

La gràcia del projecte és que l’han hagut de crear a contrarellotge, en 5.000 minuts, partint només d’una idea que tenia inicialment el creatiu de l’equip. Cumeres, que estudia el grau de Multimèdia a l’Escola Politècnica de la Universitat de Vic, ha explicat que és una aplicació “pensada per als metges. La receptaran als seus pacients com si es tractés d’un medicament. No es podrà trobar a les botigues d’aplicacions”. El creador assegura que “ha estat una experiència molt positiva perquè he après a treballar en equip i he adquirit coneixements de negocis i màrqueting”. Reconeix, però, que haver de crear una aplicació amb tan poc temps “ha estat molt esgotador, tal com em pensava que seria”.

Dijous, Joui Cumeres i el seu equip van presentar Physious al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona davant d’experts en telefonia mòbil d’arreu del món. L’aplicació de Cumeres, igual que les altres tres apps guanyadores, ha rebut 32.000 euros per desenvolupar-la. També rebrà formació i ajuda per part d’incubadores i acceleradores de la ciutat comtal.

A l’Imagine Express, que s’ha fet en el marc del MWC, hi han participat 36 persones que s’han organitzat en equips formats per un creatiu, un estudiant de negocis i un enginyer informàtic. A dalt d’un tren, han desenvolupat aplicacions mòbils en les disciplines de turisme, cultura, salut i temàtiques socials. Un cop fetes, van presentar les seves creacions a dalt d’una cabina de la nòria London Eye de la capital britànica, davant un jurat format per diversos experts. Ells van ser els encarregats d’escollir les quatre millors aplicacions.

Pel que fa a l’aplicació Physious, el jurat en va destacar “l’espectacular tecnologia que hi utilitzem, el fet que sigui una aplicació molt innovadora i que pot ser útil per a la societat”, que de fet és un dels requisits que havien de complir totes les apps. El jove confessa que “no ens pensàvem que els guanyadors fóssim nosaltres perquè a la categoria de salut, on nosaltres competíem, el nivell estava molt igualat”. Cumeres i el seu equip han d’acabar de plantejar-se si seguiran treballant junts. El vigatà no ho descarta, però de moment té clar que ha d’acabar el grau universitari que està cursant.

A banda de l’aplicació Physious del vigatà, les altres apps afortunades han estat: Vincles, que té per objectiu establir una xarxa col·laborativa i de confiança entre persones dependents o aïllades socialment; Trip4real, que proposa un tipus de turisme alternatiu en el qual els ciutadans locals seran els guies dels visitants de la població; permetrà, per exemple, demanar recomanacions sobre gastronomia i oci, i, per últim, wiPet, que servirà per conèixer la salut, la seguretat i el nivell de diversió de les mascotes. Aquesta última també ha estat reconeguda amb el Premi Audi per ser l’aplicació més innovadora. Consisteix en una estada d’una setmana a Sillicon Valley, a Califòrnia, durant la qual els premiats hauran de fer front a un repte que se’ls marcarà. La iniciativa Imagine Express l’ha organitzat Imagine Creative Center de San Francisco, amb la col·laboració de Sanofi i el Banc Sabadell.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't