Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Embotits Can Duran de Seva canvia de mans amb ànim de créixer

Embotits Can Duran, de Seva, ha canviat de propietari. Àngel Duran, el seu creador, ha venut l’empresa a David García-Gassull. L’acord es va fer a finals del mes de setembre de l’any passat i s’ha formalitzat aquesta primavera.

  • El 9 Nou
  • 07/07/2010 | 12:00

Àngel Duran, però, no quedarà desvinculat de l’empresa ja que en serà conseller assessor. Entre altres coses, segons David García-Gassull, “perquè 50 anys d’experiència no es transmeten en un sol dia”. El nou propietari assumeix una empresa amb una bona situació, unes instal·lacions actualitzades, ben posicionada al mercat i camp per córrer. En el seu primer mes a l’empresa ja va augmentar fins a 30 tones per setmana la producció, que fins aleshores era de 25 o 26 tones. S’ha fet amb el mateix equip de persones, 25, que treballen a l’empresa i que defineix com “un equip molt bo”.

García-Gassull vol fer créixer l’empresa fent canvis en els processos i també amb la creació de nous productes “a partir de la visió del mercat i l’experiència” que té, perquè, assegura, “els gustos culinaris de la gent són diferents a tot l’Estat”.

Les instal·lacions de Can Duran estan preparades per fer fins a 80 tones cada setmana, ja que la nau encara disposa d’un pis soterrat d’uns 2.000m2 que ara no s’utilitza. Embotits Can Duran produeix una desena de productes dels quals destaca la llonganissa de Vic amb denominació d’origen de l’IGP o la llonganissa i somalla gegants, que tenen una llargada d’1,1 metres.

A la nau de Seva es produeixen els productes després que “tres persones especialitzades” revisen la carn que compren perquè “el més important del producte és la matèria primera”. Les sales de congelació no es fan servir, “només excepcionalment en dies de festa com Setmana Santa”, perquè tot és producte fresc. El procés de llescat, però, no es fa a l’empresa, tot i que es podria fer “en el moment que augmenti el volum”.

L’objectiu de García-Gassull és créixer en vendes sense créixer en inversió, només amb més automatització dels processos i augmentant “la productivitat com ja hem fet aquest darrer mes”. La diferenciació de mercats –mantenir el de la gamma de productes més tradicional i fer productes adaptats a noves realitats– és un altre dels objectius del nou propietari de Can Duran.

David García-Gassull és vigatà. Té 41 anys i va estudiar a la UVic abans d’acabar la formació a Barcelona. A la UVic va continuar l’impuls del concurs de borsa que va començar el traspassat Joan Aliberch i que es va fer a principis dels anys 90. Després va posar-se a treballar a l’empresa Europastry, creada per Pere Gallés, que era el seu sogre. Gallés, mort recentment, era fill de forners de Castellterçol i va obrir els seus propis establiments sota el nom d’El Molí Vell abans de crear Europastry.

Durant 11 anys, David García-Gassull va dirigir la cadena de botigues d’El Molí Vell fent-les créixer fins a les 200 actuals a tot l’Estat espanyol i arribant a una facturació de més de 50 milions d’euros. Ara encara el sector del porc, “amb molt respecte”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.