EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Es constitueix Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement dels ajuntaments de Vic i Manlleu, el Consell Comarcal i la UVic

Es va constituir ahir. Entre els grans objectius de Creacció hi ha el desenvolupament d’Osona des d’una perspectiva global, i tenint en compte els empresaris, l’ocupabilitat, el talent i la cohesió social.


El 9 Nou
21/01/2014

De les accions de Creacció, hereva de l’antiga ParctecVic, l’ajuntament vigatà se n’ha quedat un 40 per cent, i la resta es reparteixen, a parts iguals del 20 per cent, entre l’Ajuntament de Manlleu, que mantindrà la seva Oficina de Promoció Econòmica, el Consell Comarcal d’Osona i la Universitat de Vic. Al consell d’administració també hi ha el Consell Empresarial d’Osona i la delegació a la comarca de la Cambra de Comerç.

En la reunió d’ahir, es va acordar la constitució del Consell General de Creacció, on podran participar sindicats, agents socioeconòmics de l’entorn i les oficines de promoció econòmica de la comarca, que, d’entrada, també estan representades a l’agència a través del Consell Comarcal. Creacció, a través de la Universitat, no descarta ampliar horitzons i convertir-se en un ens amb projecció també a les comarques de l’entorn. Núria Macià, directora de l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu, s’encarregarà de la direcció executiva de Creacció. El responsable de Recerca, Desenvolupament i Innovació de l’Agència serà Xavier Farràs, degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

Creacció es constitueix com a agència d’emprenedoria, innovació i coneixement amb vocació supracomarcal

L’Ajuntament de Manlleu i el Consell Comarcal d’Osona se sumen a l’accionariat inicialment format per l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic

En el marc de la reunió del seu Consell d’Administració, celebrada aquest dilluns a la Casa Convalescència de Vic, Núria Macià ha estat nomenada directora executiva i Xavier Ferràs, director de R+D+I.

Per altre banda, l’agència crearà el Consell General de Creacció amb entitats socioeconòmiques de l’entorn

Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement, s’ha constituït aquest dilluns com a entitat jurídica amb personalitat pròpia amb l’objectiu de treballar per al progrés global d’Osona i les comarques properes. Fins ara ha abastat l’àmbit territorial de Vic, però la seva vocació és la de d’esdevenir supracomarcal. És per això que ara s’hi han sumat l’Ajuntament de Manlleu amb un 20% d’accions, que mantindrà la seva oficina de promoció econòmica, i el Consell Comarcal d’Osona amb un altre 20%. Per la seva banda, l’Ajuntament de Vic disposa del 40% de l’accionariat, mentre que la Universitat de Vic hi participa amb un 20%. Dins del Consell d’Administració, celebrat aquest dilluns i on s’han pres aquestes decisions, també hi eren presents el Consell Empresarial d’Osona i la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.
També s’han fet públiques les noves incorporacions de Núria Macià, actual directora de l’OPE de Manlleu, com a directora executiva, i de Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic, com a director de R+D+I de Creacció. Tots dos compaginaran les seves tasques a les dues entitats.

El Consell d’Administració també és va prendre la resolució de constituir un Consell General de Creacció, on hi participarien altres municipis, sindicats i altres entitats socioeconòmiques de l’entorn.

La roda de premsa presidida per Josep Arimany, president de Creacció i Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, ha manifestat que “ avui es tractava d’un dia “històric” perquè es consolida una agència que suma el sector de coneixement, ajuntaments, administracions i empreses, en clau d’innovació “.

Per la seva banda, Pere Prat, alcalde de Manlleu, ha destacat la importància “ de sumar estratègies i activitats en un marc de generositat institucional”. A continuació, Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona, comentava que ” els 51 Ajuntaments de la comarca quedaran representats a l’agència a través del Consell Comarcal”. El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, va subratllar “ que si es vol una universitat innovadora s’ha de fer al costat del territori i les empreses”. En aquesta mateixa línia, Lurdes Baulenas, presidenta del CEDO, destacava “ l’aportació des del punt de vista privat de les empreses i l’entorn econòmic”. Per últim, Josep M. Anglada, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu deia que “ Creacció és una eina pel desenvolupament territorial global des de la visió empresarial, d’ocupabilitat, de talent i de cohesió social”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't