Més de 300 persones van ser dimarts passat a la jornada de portes obertes de la nova botiga 0% gluten que ha obert Francesc Altarriba, propietari del Forn de Pa Altarriba. Després de sis anys de recerca i alguna experiència que es va fer com a prova en una botiga a Barcelona, i que no va prosperar, comença, amb la botiga de Manlleu, el projecte 0% gluten, on es fan i venen productes sense gluten, ni ou, ni lactosa, i en un espai “que no està contaminat”.
Tot i tenir productes aptes per a celíacs, “no és només per a ells”, segons explica Altarriba, “sinó que és per a tots. El celíac no va a un lloc on tenen productes per a celíacs sinó que va a la fleca de sempre on troba productes que no el perjudicaran”. A l’acte d’obertura de la botiga hi van ser presents el president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç, Josep Pujadas; el vicepresident tercer del Consell Comarcal d’Osona, Josep M. Freixanet; el representant de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Toni Casas; i la directora de l’EAP a Manlleu, Anna Forcada. A la botiga s’hi poden trobar tota mena de productes i “per a cada dolç típic ens hi adaptarem. Això vol dir que hi haurà panellets, torrons i pastissos de tota mena”.
La botiga de Manlleu és la primera, però Altarriba ja té acord per obrir dues botigues més a altres poblacions de Catalunya amb el sistema de franquícia. L’empresa ha rebut ja una cinquantena de peticions per exportar el model a tot l’Estat español, “i aquesta és la vocació de l’empresa”. En aquest establiment hi treballen tres persones i se n’incorporarà una quarta “d’aquí a un parell de mesos”. El pla de viabilitat de l’empresa preveu que la facturació arribi fins al milió d’euros en els propers dos anys.
Francesc Altarriba és la segona generació d’una família de forners que va obrir la primera botiga l’any 1958. Té sis botigues com a Forn Altarriba, però el grup suma set empreses, totes relacionades amb el pa, ja sigui en producció, consultoria o innovació. A Osona, en concret a Vic, hi ha un forn i pastisseria de productes sense gluten des de l’any 2014. Uns mesos abans, Altarriba havia obert la botiga amb el mateix concepte de 0% gluten a Barcelona.
Forn Altarriba obre una botiga de pa i brioixeria sense gluten
L’empresari ja té a punt dues franquícies, i espera facturar un milió en dos anys.
Notícies relacionades
{{ comment.text }}