Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

I+D Gastronomia arriba als cinc anys obrint l’exportació a Europa

L’empresa I+D Gastronomia de Manlleu es va fundar fa cinc anys després de tres anys de prospecció de mercat i preparació.

  • El 9 Nou
  • 25/08/2010 | 20:50
  • 0

Aquells primers temps en un moment en què la crisi econòmica encara no havia aparegut van ser difícils per a una empresa que proporcionava un producte innovador: bases culinàries precuinades de qualitat per ajudar a fer més fàcils les comandes al sector de la restauració.

Tal com explica Miquel Pujadas, gerent de l’empresa, llavors “ens deien que no els feia falta aquest servei”. Ara les coses han canviat i “els que ens deien això, ara ens truquen i ens diuen que és el moment de fer-ho. En aquest sentit, la crisi ens ha anat bé”.

I és que el que ofereix I+D Gastronomia són productes de qualitat amb totes les garanties sanitàries per a hotels, restaurants i càterings que sovint tenen comandes d’un dia per l’altre “i no tenen prou professionals formats ni temps d’assumir-ho”.

Tot i que encara tenen molt camp per córrer al mercat nacional i estatal, l’empresa fa un any que ha començat a treballar en l’exportació a altres països europeus com Anglaterra, Alemanya o els països nòrdics.

L’empresa ofereix als seus distribuïdors entre 15 i 20 productes que necessiten moltes hores per ser elaborats, “a vegades fins a 58 hores de cocció”. Són productes bàsics que es precuinen, s’ultracongelen mantenint totes les qualitats del gust i la textura. “Un cop a casa seva cada cuiner pot treballar la base com li sembla o al seu estil. Nosaltres no substituïm el cuiner”.

Els productes, que es treballen a la cuina-laboratori que l’empresa té a Taradell dirigida per Carles Polo, surten amb el vistiplau del cuiner Nandu Jubany. “Són productes artesans, evitem treballar amb farines per als consumidors celíacs i el procés del cuinat és el clàssic”, explica Pujadas, que afegeix que fent les visites als clients reben també “idees per millorar el producte i saber què demana el mercat”. Un mercat que era verge.

Així com hi ha molta oferta amb postres prefabricades, no n’hi havia amb plats principals com els que ells preparen “tots amb la carn com a principal ingredient”. Cada any, del laboratori surten un parell de productes nous, “però és que volem fer un creixement sostingut”, diu Pujadas, “fins ara no hem tingut cap incident des que vam començar i ho volem mantenir”.

I+D Gastronomia va guanyar l’any 2006 un premi de la primera edició dels Innovacat que els va servir “per no trobar-nos tan sols i perquè és important que et doni un premi un jurat format per empresaris importants”.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.