La Cooperativa Plana de Vic ha tancat l’any 2009 amb una facturació de prop de 48 milions d’euros i uns beneficis de 200.000 euros. La baixada s’explica per l’impacte que va tenir l’augment de preu en les màteries primeres en el cost del pinso i també el preu de la llet, que va baixar en picat.
L’informe de gestió que es va presentar a l’assemblea destaca les inversions que s’han fet per millorar l’eficiència dels processos de l’organització, entre les quals hi ha l’aplicació d’un nou sistema informàtic al centre de producció de pinso de Santa Eugènia de Berga.
Igualment, en aquest sentit, es va destacar la implantació del sistema d’alimentació multifase pel porcí que permet, tal com es va constatar en l’assemblea, un estalvi d’uns 6 euros per porc i la reducció en un 31% de purí, el que repercuteix en el cost econòmic i mediambiental de la seva gestió.
Pel que fa a la secció de crèdit, hi va haver un bon comportament i va augmentar l’entrada de recursos financers dels socis “que demostra que les condicions financeres que oferim són bones i que els socis aposten per la cooperativa”, segons Josep Erra, gerent de l’empresa.
L’assemblea també va servir per ratificar com a president Isidre Castanyer, que va proposar fer més participatiu el consell rector ampliant responsabilitats i es van renovar cinc càrrecs del consell rector.
{{ comment.text }}