Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La granja Castellets, de Taradell, guanya el premi Porc d’Or amb Diamant

Catalunya ha liderat amb 23 guardons la classificació dels premis a l’excel·lència del sector porcí a tot l’Estat. Els premis s’han donat a conèixer aquest divendres, en una gala celebrada al Palau de Congressos de Madrid.

  • El 9 Nou
  • 24/11/2012 | 9:24

La granja Castellets, de Taradell, ha guanyat el màxim guardó a l’excel·lència del sector porcí a tot l’Estat, el ‘Porc d’Or amb Diamant’. Catalunya ha liderat amb 23 guardons la classificació dels premis Porc d’Or 2012, que enguany han arribat a la seva XIX edició, amb un total de 16 granges premiades.

Dinou dels guardons catalans han anat a parar a la demarcació de Barcelona, dos més a Lleida i els dos restants a Girona. Els premi, organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), s’han donat a conèixer aquest divendres a la nit al Palau de Congressos de Madrid, en una celebració on hi ha assistit més de 500 persones entre ramaders, representants d’empreses del sector.

Catalunya, amb un total de 16 granges premiades, vuit més que en l’edició anterior, ha encapçalat un any més la llista de premiats, amb 23 estatuetes -18 el 2011-, set d’or, vuit de plata i vuit de bronze. D’aquestes, dinou han anat a parar a la província de Barcelona, dues a la de Lleida i altres dues a la de Girona.

El segon lloc l’ha ocupat la comunitat de l’Aragó, amb vuit granges premiades i onze estatuetes.

D’altra banda, el premi especial Porc d’Or a la Màxima Productivitat ha viatjat aquest any fins a Osca, concretament a la Granja El Sas de Candasnos, de l’empresa Cincaporc, que va ser distingida el 2011 amb el Porc d’Or amb Diamant.

Aquesta granja, amb una mitjana de 33,26 garrins deslletats per truja productiva i any, ha batut un nou rècord de productivitat numèrica en la història d’aquests premis.

Finalment, el premi especial del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA) a ‘Sanitat, Benestar Animal i Medi ambient’ és compartit, per primera vegada en la història d’aquests premis, per dues granges, d’Albacete i Coirós (A Corunya) .

· La Granja Castellets guanya el tercer Porc d’Or amb Diamant

La Granja Castellets, de l’empresa Pinsos Sant Antoni S.A., a la localitat de Taradell, ha estat la gran protagonista de la nit en rebre el Porc d’Or amb Diamant, el màxim guardó amb el qual ja va ser reconeguda els anys 2009 i 2010.

El jurat, format per experts de reconegut prestigi en producció porcina, ha valorat cadascun dels criteris i índexs que componen el conjunt de resultats de l’explotació, tenint en compte, la grandària, equilibri i estabilitat de l’estructura demogràfica de l’explotació, la seva evolució, el benestar animal, les condicions mitjà ambientals, la higiene i la planificació i gestió de les activitats de la granja, entre d’altres factors.

La granja Castellets és una explotació inicialment de cicle tancat amb 180 truges i 900 porcs d’engreix, que el 2001 va canviar la seva orientació productiva passant a ser una granja de producció de garrins amb 560 reproductores i 30 truges de recria.

Segons el parer del jurat, l’explotació “té un excel·lent nivell productiu i d’instal·lacions, des del punt de vista tant mediambiental com a sanitari, a més d’un excel·lent nivell de maneig i en el conjunt dels criteris tècnics analitzats”.

A més del Porc d’Or amb Diamant, la granja també ha rebut un or per Productivitat Numèrica -garrins deslletats per truja productiva i any- i una plata pel criteri Nascuts Vius -mitjana de garrins nascuts vius per part-.

Aquesta és la cinquena, en les 19 edicions dels Premis Porc d’Or, que la demarcació de Barcelona guanya el Diamant, essent l’última vegada l’any 2010.

A la gala del lliurament de premis, que s’ha celebrat aquesta nit al Palau de Congressos de Madrid, hi han acudit més de 500 persones, entre professionals del sector i autoritats. Cal destacar la presència de Carlos Cabanas, director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri; Valentín Almansa, director General de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri; Josep Mª Monfort, director general de l’IRTA, empresa organitzadora de l’esdeveniment; Mateo del Pou, president d’Anaporc, i Félix Hernáez, director general de Pfizer Salut Animal, entitats aquestes dues últimes coorganitzadores dels premis.

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va crear els Premis Porc d’Or en 1994 amb l’objectiu de reconèixer el treball d’aquelles empreses i explotacions de porcí que, gràcies a la seva professionalitat i esforç i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaces de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d’aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí espanyol.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.