EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La granja La Riera, de Vic, ha començat a comercialitzar pollastres ecològics

Santi Serrabassa té a la granja tres galliners que s’ha construït ell mateix amb capacitat per a 125, 200 i 250 pollastres cada un i amb prou espai perquè els pollastres corrin.


El 9 Nou
12/10/2010

La diversificació a la pagesia està al dia. A Vic, a l’explotació La Riera, de la Guixa, han optat per criar pollastres ecològics i fer-ne la venda directament, sense intermediaris. La Riera ja és una casa de turisme rural, una activitat que compagina amb l’activitat ramadera ja que l’explotació també té porcs d’engreix i vedells petits fins als tres mesos quan passen a altres granges d’engreix.

El responsable de l’explotació, Santi Serrabassa, va presentar divendres passat aquesta activitat públicament en un acte-visita en el qual va assistir l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que hi va anar acompanyat dels regidors Jaume Puig i Toni Serrat. Vila d’Abadal destaca que el nou POUM de la ciutat ja permet que es puguin diversificar les activitats en el sector de la pagesia “perquè tinguin millors possibilitats econòmiques”.

Serrabassa té a la granja tres galliners que s’ha construït ell mateix amb capacitat per a 125, 200 i 250 pollastres cada un i amb prou espai perquè els pollastres corrin. Els té des que tenen un dia fins que fan entre dos i dos quilos i mig. Aquests animals només mengen pinso fet amb cereal ecològic, un cereal que després del període de conversió, d’aquí a un any, ja es colliran a la mateixa finca. Són blats de camut, espelta o forment que es podran collir a les 10 hectàrees de terra que té l’explotació “un cop l’administració dóna per fet el canvi i això suposa tres anys per deixar el camp net d’altres elements contaminants que hi puguin haver”.

Els pollastres creixen durant tres mesos, més del doble que els que estan en granges industrials, i el seu preu al mercat també és més alt. Més o menys el doble del pollastre de mercat. Això no ha estat un problema perquè “amb el boca-orella hem aconseguit ja tenir vendes a particulars i alguna botiga assegurades”. En aquest moment, surten de l’explotació uns 200 pollastres, i la intenció és créixer “de mica en mica” fins a 2.000.

Serrabasa afegeix que el control que hi ha pels aliments ecològics és molt important i per tant tot el procés “s’ha de fer bé per força perquè costa molt d’aconseguir la certificació i molt poc de perdre-la”. De fet, aquest pagès ja fa set anys que fa compostatge amb els purins dels seus animals. Li serveix per als seus camps, però també per vendre a jardiners de manera directa.

Pel que fa a la resta de l’explotació, hi té porcs i vedells, que estan també en bones condicions. “Els porcs ja tenen jaç i estan en unes quadres amples on abans hi tenia els vedells d’engreix”, explica, mentre afegeix que aquestes mesures ja s’inclouen en la nova llei de benestar animal. La granja fa una jornada de portes obertes els dies 16 i 17 a partir de les 5 de la tarda.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't