Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La producció d’embotits artesans Can Duran creix un 51% el 2012

L’empresa d’embotits de Seva ha donat un impuls a les seves vendes fins assolir les 1.350 tones el 2012, xifra que representa un 51% més que l’exercici anterior, i una facturació de 8,5 milions d’euros.

  • El 9 Nou
  • 02/01/2013 | 19:41

Nota de premsa de Can Duran

LA PRODUCCIÓ D’EMBOTITS ARTESANS CAN DURAN CREIX UN 51% EL 2012

L’empresa d’embotits de Seva ha donat un fort impuls a les seves vendes fins assolir les 1.350 tones el 2012, xifra que representa un 51% més que l’exercici anterior, i una facturació de 8,5 M d’euros.

1/01/13 – Can Duran ha aconseguit impulsar la producció, assolint la xifra de 1.350 tones produïdes, gràcies al pla de negoci dut a terme, que ha inclòs el llançament d’una nova família de productes, inversions en millores tecnològiques, accions de recolzament als distribuïdors i a la marca i promoció realitzada tant a nivell estatal com internacional.

L’empresa, fundada el 1946, té com a principal eix del seu negoci les llonganisses i els fuets, tot i que la seva oferta va més enllà amb productes com xoriços, les gegantes (peces de més d’un metre de llarg) o especialitats com pastissos de carn.

El 2012, ha incorporat al seu catàleg la línia Exentis, fruit de l’evolució natural de l’esperit de la companyia i de l’especial èmfasi que hi posen en el desenvolupament de productes cada cop més sans i naturals, sense renunciar al sabor i textures tradicionals. Els embotits Exentis són productes certificats com a lliures d’ingredients que puguin causar problemes a persones d’especial sensibilitat a diferents ingredients alimentaris, d’acord a la Directiva de la Comunitat Europea 2007/68/CE de la Comissió. Aquest llançament ha contribuït al creixement de la producció i vendes, consolidant al mercat tres productes: la llonganissa de Vic, el fuet Extra Reserva i la llonganissa Extra Reserva. Vista la bona acceptació del mercat, la companyia ja està treballant en el llançament de noves referències de productes d’aquesta família per al 2013.

Els productes llescats, tot i representar una part molt petita del negoci, també han registrat un fort creixement, passant a 30 tones, per les 6 de l’any anterior.

L’aposta per la internacionalització de la marca, pràcticament inexistent fins ara, ha començat a donar els seus fruits. El 2012, el seu negoci exterior ha crescut amb fortalesa tot i que, donat el creixement a Espanya, continua suposant un 5% del total de vendes. Actualment, la companyia té acords amb vuit països europeus (Polònia, República Txeca, Bèlgica, Països Baixos, Regne Unit, França, Àustria i Alemanya) i per al 2013 el seu objectiu és operar en 15 països. A llarg termini esperen concentrar el 30% del seu negoci a l’exterior.

Embotits Artesans Can Duran ha dedicat el 2012 prop del 2% de la xifra de negoci a la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+i). Actualment, més del 50% d’aquesta inversió s’està dedicant a la nova família Exentis. Per altra banda, s’han renovat les certificacions de qualitat IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium), així com l’anglesa Freedom Food, que li permeten operar al Regne Unit amb aquest exclusiu distintiu de carn procedent d’animals criats amb benestar animal.

El 2012 també s’han creat nous llocs de treball, passant dels 28 treballadors als 35 que té actualment en plantilla. Fruit del creixement registrat, per a inicis d’aquest 2013, incorporarà 4 nous treballadors, per poder seguir assistint de forma adequada als seus clients.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.