Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu ja comercialitzen productes sota la marca Unnim

L’ajust de la plantilla i d’oficines que suposar√† posar en marxa la nova entitat, far√† que es passi de les 760 oficines que tenien les tres caixes el 31 de desembre a 610 que preveu el pla d’integraci√≥.

  • El 9 Nou
  • 18/05/2010 | 17:00
  • 0

Les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu, entitats d’estalvi que han aprovat per ‘unanimitat’ de les seves assemblees generals celebrades aquest dilluns el pla d’integraci√≥ sota la marca Unnim, han comen√ßat aquest dimarts a comercialitzar productes financers amb aquest marca, segons ha explicat, Enric Mata, que ser√† el nou director general de la nova entitat, que ja ostentava aquest c√†rrec a Caixa Terrassa.

La nova entitat s’estrenar√† a partir de l’1 de juliol. Mata ha dit que es tractava d’un fet ‘hist√≤ric’ i s’ha referit a la fugida de Caixa Girona del projecte com un fet que ha suposat la ‘p√®rdua’ d’un 20% dels recursos agregats de la nova caixa per√≤ el ‘guany’ d’un 100% en ‘coher√®ncia’.

L’acte de presentaci√≥ de la nova entitat d’estalvi catalana ha estat protagonitzat pels directors general i president de les tres caixes que es fusionen, despr√©s de la votaci√≥ un√†nime de les assembles generals celebrades aquest dilluns.

El director general de Caixa Terrassa i nou director general de la nova entitat d’estalvi, Enric Mata, ha intervingut durant l’acte per explicar entre altres coses els tres eixos b√†sics que sostindran el pla estrat√®gic 2010-2013 de la nova caixa.

Tot i aix√≤, aquests eixos d’actuaci√≥ estaran condicionats per la normativa del Fons de Reestructuraci√≥ Ordenada Banc√†ria (FROB) que impedeix una actuaci√≥ comercial agressiva de l’entitat mentre es benefici√Į dels recursos d’aquest fons.

Tot i aquest condicionant, que per exemple prohibeix fer una pol√≠tica comercial agressiva per captar nous dip√≤sits, el pla estrat√®gic preveu potenciar la seva l√≠nia d’atenci√≥ a les empreses (hi haur√† 100 oficines especialitzades, el 15% de la xarxa agregada de les tres entitats); la potenciaci√≥ de la banca privada i particular; i la consolidaci√≥ en l’√†mbit de les assegurances.

Tot i aquestes limitacions del FROB, Mata ha explicat que amb xifres tancades a 31 de mar√ß d’aquest any, les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu es troben entre les cinc primeres entitats de l’estat espanyol amb el creixement m√©s important de dip√≤sits, amb una mitjana de creixement de les tres de m√©s del 8%.

En aquest moment, abans de la fusi√≥, les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu mantenen contractes de representaci√≥ amb les companyies Zurich, Aegon i Realia, Mata ha explicat que les companyies Zurich i Aegon ha estat empla√ßades a presentar una oferta d’adquisici√≥ abans d’un mes, per a mitjans de juny, per decidir quina de les entitats ser√† la que servir√† de suport en aquesta divisi√≥ a la nova caixa.

La cartera agregada d’assegurances d’Unnim t√© 685.000 contractes d’assegurances i plans de pensions. El volum de primes i aportacions als plans de pensions l’any 2009 va ser de 509 milions i el total de recursos gestionats per assegurances de vida i plans de pensions fins el 31 de desembre va ser de 2.700 milions.

En una trobada amb periodistes posterior a l’acte de presentaci√≥ de la nova marca, Mata ha dit que la dimensi√≥ de la nova entitat era suficient per fer front els reptes de futur del sistema financer. Mata ha afegit que amb la fugida del projecte d’integraci√≥ de Caixa Girona es va perdre ‘un 20% del volum de recursos’ per√≤ per altra banda es va ‘guanyar’ un 100% en ‘coher√®ncia’ del projecte resultant.

Preguntat sobre la modificaci√≥ del nou marc normatiu de les caixes, i la incorporaci√≥ de la figura de les quotes participatives amb drets pol√≠tics, com a via per facilitar la captaci√≥ de capitals davant un escenari financer restrictiu, Mata ha dit que en el pla estrat√®gic que han definit fins el 2013 ‘no est√† plantejat’ fer √ļs d’aquesta nou instrument que sembla que es pot incorporar amb la modificaci√≥ de la llei.

Pel que fa als nomenaments de les persones que estaran al front de la nova entitat, Mata ha explicat que durant els pr√≤xims mesos, fins a la pr√≤xima assemblea general de la nova entitat, ser√† el director general d’Unnim. Un cop es celebri aquesta primera assemblea general, per edat, haur√† de deixar pas al c√†rrec a l’actual director general de Caixa Sabadell, Jordi Mestre, qui s’encarregar√† de pilotar el futur de la nova entitat.

El primer president d’Unnim ser√† Salvador Soley, fins ara president de Caixa Sabadell. En un termini de menys de dos anys, Jaume Ribera, fins ara president de Caixa Terrassa, assumir√† la presid√®ncia d’Unnim.

La nova entitat d’estalvi disposa d’un actius totals de prop de 30.000 milions, uns dip√≤sits administrats de 27.000 milions i una inversi√≥ credit√≠cia de 21.000 milions.

El volum total de recursos propis √©s de 2.390 milions, xifra que suposa m√©s d’un 50% respecte als m√≠nims estipulats pel Banc d’Espanya.

A partir de l’1 de juliol, Unnim ser√† la tercera caixa catalana en dimensi√≥ i en l’onz√® lloc dins del r√†nquing de les 45 caixes de l’Estat.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.