EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les Coromines de Campdevànol munta una sala de desfer per comercialitzar carn ecològica elaborada a la masia

Fa 25 anys que és una casa de colònies, però ara diversifiquen el negoci i també vendran carn ecològica. “Per un euro o un euro i mig més al dia, la gent podria menjar de forma molt més sana amb productes ecològics”, explica Ramon Coromines.

El 9 Nou
30/09/2011

La família propietària del mas Les Coromines de Campdevànol són ramaders de “tota la vida” i fa 25 anys que tenen una casa de colònies. Ara, però, els propietaris han decidit embarcar-se “en una nova aventura”, segons Ramon Coromines: apostar fermament per la vedella ecològica i vendre-la principalment a través d’internet. Hi ha ramaders d’Osona i el Ripollès que fa temps que ho fan, però la particularitat de mas Les Coromines és que han adequat un obrador que els permet desfer els animals a casa mateix. “Crec que som l’única masia de tota la comarca que té sala de desfer pròpia”, diu Coromines. El mas compta amb un total de 130 caps de bestiar.

Coromines explica que poder tenir una sala de desfer a la masia “no ha sigut massa complicat” i que l’única cosa que han hagut de fer és complir la normativa sanitària, “que no són massa exigents”. El ramader diu que això els permet “que el control del procés de la carn que arriba fins al client sigui tot nostre”. A part del punt de vista més empresarial, Coromines explica que els motius que els van portar a emprendre aquesta aventura “és aconseguir tenir una terra més sana, perquè deixem de contaminar el subsòl a causa de la millor alimentació dels animals”, i per l’altra, els animals de l’explotació “estan molt més ben tractats perquè el maneig que t’exigeixen és molt diferent”. A l’hora de parlar de preus, Coromines diu que el producte pot ser una mica més car de compra “però es que la producció també és més baixa perquè els animals tarden molt més a engreixar-se. Tot i així, la qualitat del producte no es pot comparar”.

Coromines és contundent a l’hora d’afirmar que la gent hauria d’apostar més pels productes ecològics. “Per mi es tracta d’un tema de conscienciació que encara no existeix”, explica, i sobretot es refereix a col·lectius com ara les escoles. “Per un euro o un euro i mig més al dia, la gent podria menjar de forma molt més sana amb productes ecològics”. Coromines diu que un nen qualsevol des que esmorza i fins que va dormir “es menja una quantitat de productes no naturals que quedaríem parats”, i posa com a exemple “la quantitat de conservants de la llet del matí”, o les toxines que emmagatzemen les vaques quan mengen “i que mai eliminen”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 119 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't