Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Llena confirma a la inauguració de l’Europorc que a l’estiu presentarà a Vic el projecte de la segona illa càrnia

Els representants del Vietnam i les Filipines, convidats a l’Europorc, visiten aquests dies diverses empreses del sector d’Osona.

  • El 9 Nou
  • 12/05/2010 | 20:02

L’Europorc, el congrés del sector del porcí, ha alçat avui el teló. El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha inaugurat el congrés definint el sector del porcí com el motor de l’economia catalana i desgranant els seus reptes de futur: competitivitat, sanitat animal i reaprofitament de residus. Llena ha anunciat que aquest estiu presentarà a Vic el projecte de la segona illa càrnia.

El sector porcí a Catalunya mou anualment més de 9.000 milions d’euros. És un dels sectors econòmics més importants del país, el que més, ha dit avui el conseller durant la inauguració de l’Europorc. Pel conseller, per continuar marcant la pauta s’ha de ser competitius, no abaixar la guàrdia en l’aspecte de la sanitat animal i saber convertir els residus en oportunitats, treballant per permetre l’ús de les farines de carn i aprofitant el biogàs del purí o utilitzant-lo com adob. Osona és un exemple d’aquesta innovació, i per això, els representants del Vietnam i les Filipines, convidats a l’Europorc, visiten aquests dies diverses empreses del sector.

Un equipament important serà la segona illa càrnia de vic que avui, alcalde i conseller, han anunciat que presentaran molt properament.

Que el sector continui creixent no vol dir necessàriament incrementar el nombre de caps de bestiar ni la producció, sinó treure rendiment a la infraestructura actual. La innovació ha de permetre també ser més immunes davant les malalties dels animals.

Un dels aspects que s’ha debatut en la primera jornada de l’Europorc ha estat el de les normes de benestar animal que imposen des d’Europa i que s’han d’aplicar a partir del 2013. Unes directrius que comporten un encariment del procés de producció i deixa el sector desemparat davant els preus dels productes importats de països on no hi ha aquestes restriccions. Un d’aquests és els Estats Units on, en canvi, sí que són molt estrictes amb els productes que entren de fora, tal com explicava avui, des de Washington i per videoconferència, Jordi Serratosa, cap de l’oficina europea de seguretat alimentària a Washington.

L’Europorc es clourà demà amb un debat d’èxits empresarials a l’entorn del pernil, com a valor afegit, amb representants del pernil ibèric, el de Terol i del Duroc.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.