Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Neix a Manlleu la primera consultoria especialitzada en les oportunitats de negoci que genera el pa

Lidera el projecte el ‘gastroempresari’ Francesc Altarriba.

  • El 9 Nou
  • 12/09/2011 | 19:01

Nota de premsa de Francesc Altarriba Consulting

Neix a Osona la primera consultoria especialitzada que aprofundeix en les oportunitats de negoci que genera el pa

En una societat faltada de cultura del pa, aquest aliment ancestral que sempre ha existit encara que sigui un dels més oblidats a taula, unit a una conjuntura econòmica que obliga a reorientar i a efectuar canvis immediats en hostaleria i gastronomia treballant productes de poc cost però amb molt valor afegit, en aquest context es gesta la primera consultoria especialitzada en pa i derivats. La novetat és que aquesta empresa no basa la seva actuació només en una labor tècnica i de formulació sinó a difondre un coneixement transversal que abarca totes les vessants del pa, incloses les oportunitats de negoci. Es tracta de Francesc Altarriba Consulting i, com el seu nom apunta, neix liderada per l’assessor expert i gastroempresari osonenc, Francesc Altarriba.

Desenvolupar processos de producció i primeres matèries; tractar el pa des del punt de vista de l’hostaleria; crear mètodes de treball efectius; eradicar les mancances i la falta de qualitat del pa destinat a col·lectivitats; presència i cotització del pa en grans superfícies comercials; formació de panniers i presentacions atractives del pa a taula; equipament i equips de treball; explorar noves oportunitats de negoci; xerrades, ponències, docència, tastos, demostracions i un llarg etcètera de prestacions són les que, des de l’empatia i la realitat del mercat, ofereix Francesc Altarriba Consulting, un nou concepte d’empresa de serveis que aprofundeix en l’efecte sensorial però també en la rendibilitat que se li pot treure a un dels aliments més bàsics del món.

“El pa necessita un impuls i aquest pot jugar un gran paper en la reconversió gastronòmica”, afirma Francesc Altarriba, qui assegura que només innovant se li pot donar al producte el seu valor inherent, potenciat. “Al mercat hi ha una necessitat latent de treure rendiment al pa en totes les seves facetes. Fins avui, hi ha experts que poden donar consells sobre formulació i tècniques per elaborar-ne, però la nostra empresa va molt més allà, basant-se en un principi: Transferir coneixement per reinventar i treballar bé el producte”.

Explica l’assessor que un dels handicap que existeixen al mercat és que el fabricant ja ofereix consells però, mogut per raons de venda, moltes vegades són tendenciosos o responen a realitats esbiaixades, alimentant una dinàmica complicada de trencar i que no incideix en el coneixement ampli del sector, aspecte prioritari atès que és l’únic que pot permetre al professional decidir o actuar sent equànime.

“El pa és un element potent de futur”, sentència. “Si algú pensa que és important buscar i oferir el millor en el seu model de negoci, nosaltres podem ajudar-lo amb assessorament. Si el pa no té un pes específic en el seu establiment no fa falta fer res nou. Pensem que no cal escatimar recursos i idees per a un dels productes que més rendibilitat pugui aportar a un negoci i que està a taula cada dia i en gairebé tots els àpats… Tret que deixem que sigui mediocre amb la finalitat d’eliminar-lo”.

Operant a tota Espanya, la nova consultoria especialitzada en el món del pa té seu a Manlleu (Barcelona), igual que la resta del grup d’empreses que dirigeix Francesc Altarriba.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.