EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Neix a Olost la segona empresa de cervesa d’Osona

Es tracta de Cerveses Ausesken, una microcerveseria impulsada pels germans Xavier i Montse Redón, que ha obert portes al polígon industrial Quintà del Colldelram d’Olost.

El 9 Nou
24/09/2010

Ha nascut amb l’objectiu de produir i comercialitzar una cervesa artesana, natural i de qualitat que s’identifiqui amb la comarca d’Osona. Es tracta de Cerveses Ausesken, una microcerveseria impulsada pels germans Xavier i Montse Redón, que ha obert portes al polígon industrial Quintà del Colldelram d’Olost. És la segona empresa d’aquestes característiques d’Osona. La primera va ser la Companyia Cervesera del Montseny, creada l’any 2007. De moment, l’empresa ha començat amb l’elaboració de dues varietats de cervesa ale –la blanca i la torrada–, que distribuirà per la comarca i també en establiments especialitzats. Ocupa una nau d’uns 300 metres quadrats i ha fet una inversió de 120.000 euros per engegar.

“Sóc un amant de la cervesa, per no dir un talibà”. Així és com s’autodefineix Xavier Redón, fill de Barcelona i veí de Manlleu des de fa cinc anys, que explica que un dia va adquirir un “kit amateur” per produir cervesa per al “consum propi i per als amics”. A partir d’aquí, va anar madurant la idea de posar en marxa una microcerveseria juntament amb la seva germana.

El resultat és Cerveses Ausesken, nom iber que significa “dels ausetans”. Redón explica que la font d’inspiració tant del nom com de la imatge que els identifica –un genet muntat a cavall amb una espiga de cereal, i amb un fons que simbolitza “el cel del Cabrerès”– han estat unes monedes d’època iber que es van trobar al jaciment de l’Esquerda. Segons Redón, l’objectiu és donar una “imatge de proximitat a la comarca”, ja que serà el seu principal mercat.

L’aposta per instal·lar-se a Olost es deu bàsicament al fet que el preu del sòl i les naus són més assequibles en comparació amb els de la Plana de Vic, segons Redón, que afegeix que de moment treballaran en el procés de producció i distribució ell i la seva germana, amb l’objectiu de poder ampliar la plantilla en un futur. Cerveses Ausesken farà una producció de 500 litres setmanals, i comercialitzarà botelles de 33 i 750 centilitres.

Redón remarca que tot el procés –que té l’aigua, el llevat, la malta i el llúpol com a ingredients bàsics– “es fa de manera natural, no se li afegeix cap tipus d’additiu ni de conservant”. També assenyala que tenen un “tret diferencial” respecte a la resta de microcerveseries de Catalunya. Es tracta de la font d’energia que utilitzen per escalfar l’aigua necessària per produir la cervesa, que és un generador de vapor que s’alimenta de biomassa, concretament de pèl·let.

De les dues varietats que produeixen, la blanca té 5,5 graus, és “molt suau de gust” i és “perfecta per poder maridar amb els aliments”. La torrada té 4,5 graus i un gust “més amarg”.

De moment, l’empresa ha fet dues produccions de cervesa, però com que les instal·lacions d’Olost no estaven a punt les han fet en un espai autoritzat a Manresa. La intenció és que, de cara al novembre, es puguin fer visites i tastos a les instal·lacions de Cerveses Ausesken d’Olost, que també serà un punt de venda.

LA CERVESERA DEL MONTSENY TREU UNA NOVA CERVESA ECOLÒGICA

Coincidint amb la celebració de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, la Companyia Cervesera del Montseny treu al mercat una nova cervesa ecològica artesana que es diu ECOLupulus. Aquest nou producte es podrà trobar al mercat en centres d’alimentació ecològica i en les grans superfícies a partir del mes d’octubre.

La Companyia Cervesera del Montseny va néixer fa quatre anys a Seva, també a partir d’una afició del seu impulsor, Pablo Vijande. Des d’aleshores ha anat produint diferents productes, i sumant-hi aquest darrer ja en comercialitza cinc (Lupulus, Malta, Negra i Blat i Ecològica) i dues especialitats.

L’empresa, situada a Sant Miquel de Balenyà i premiada com a innovadora per la Cambra de Comerç, ha invertit aquest any 130.000 euros en nova maquinària per fer front a l’augment de la producció. Aquest 2010 preveu facturar un 20% més que l’any anterior i des de fa un any exporta els seus productes a Anglaterra, els Estats Units i Alemanya.

D’altra banda, a Moià també es va crear fa un any una nova empresa cervesera de nom Edbeer, situada a la Casa Nova del Prat, que oferia cinc tipus de cervesa.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 866 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't