Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Oriol Guixà reconeix que l’ha sorprès “la gran reacció” de la UVic per vincular-se amb l’empresa

La Universitat de Vic (UVic) ha de definir a curt termini en què vol ser excel·lent. Així ho pensa la Cambra de Comerç de Barcelona que considera que la ‘passa grossa’ per acostar centre universitari i empreses ja s’ha donat i que ara cal consolidar aquesta vinculació.

  • El 9 Nou
  • 28/04/2010 | 20:00

El president de la delegació d’Osona, Oriol Guixà, diu que ara el centre universitari ha de prioritzar ‘en què pot ser excel·lent’ per centrar-hi els esforços del seus investigadors. Guixà ho ha dit en l’acte de valoració del ‘Pla d’Acció 2007-2010’, un acord de la col·laboració entre l’estament universitari i la cambra per afavorir la vinculació entre empreses i coneixement.

La vicerectora, Marta Otero, diu que la UVic està treballant per ‘reordenar’ els diferents grups per poder definir línies ‘prioritàries’ en què centrar la tasca d’investigació. Tal i com ha passat en d’altres universitats, admet Otero, disposar de molts grups de recerca fa difícil poder disposar de ‘prou massa crítica’ d’investigadors en alguns d’aquests. Aquest treball ja s’ha iniciat. L’any passat, la UVic tenia 26 grups de recerca. Aquest curs s’ha reduït a 19 grups. D’aquests només cinc tenen el reconeixement de la Generalitat. Dos d’aquests són en educació, un en salut i estadística mèdica i dos en literatura.

Respecte la possibilitat de disposar d’un grup de recerca reconegut del sector agroalimentari, Guixà i Otero recorden que en un sector ‘bestialment gran’ cal trobar el forat on ‘ningú treballi’ i ser excel·lent. Ells dos recorden que no cal duplicar esforços amb altres investigadors d’aquest sector. Tot i que no està oficialment reconegut, un grup de la UVic ja està fent recerca col·laborativa i aplicada amb el clúster del sector carni Innovac. A més destaca el funcionament del SART, un servei que es dedica a treballar i investigar amb la gestió de residus del sector alimentari.

El balanç del conveni entre la Cambra de Comerç i la Universitat de Vic signat el 9 de març del 2007 es considera molt positiu. Des de la Cambra, Oriol Guixà diu que l’ha sorprès la ‘gran reacció’ de la UVic per vincular-se amb l’empresa. Això, diu Guixà, trenca la imatge d’una universitat ‘tancada’.

Marta Otero diu que el conveni ha estat molt positiu per adaptar l’oferta dels graus a les demandes ‘sistemàtiques’ de les empreses. Per la vicerectora sovint no es disposaven de noves titulacions per ‘actualitzar’ els coneixements. En aquest darrer aspecte assenyala els dos postgraus de negocis internacionals i un dinamització de la Innovació com a mostra de l’actualització del coneixement.

El conveni també ha servir per impulsar l’Oficina Tècnica de Suport a l’Empresa. Aquesta oficina va tenir l’any passat 86 consultes. Un 37% de peticions procedien d’estudiants en pràctiques, un 24% van ser peticions de transferència de coneixement i tecnologia, un altre 24% peticions de formació continuada, traducció o ús d’informació i un 15% estava relacionat amb el lloguer d’instal·lacions. El 45% de les consultes procedien de la comarca d’Osona, un 35% del Barcelonès, un 2% del Bages i de la resta de l’Estat i la resta d’altres comarques de Catalunya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.