Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Premien Embotits Salgot per la seva aposta per la carn de porc ecològica

El premi és per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari i té una dotació de 6.000 euros. Es tracta d’un premi a l’opció de Salgot de fer carn de porc ecològica de manera sostenible en tots els processos.

  • El 9 Nou
  • 26/05/2010 | 20:00

Embotits Salgot ha obtingut el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) que atorga el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de la Generalitat.

D’altra banda, ha quedat finalista en la mateixa candidatura, amb un premi de 2.000 euros, l’empresa Promic, SA, de les Masies de Voltregà, pel disseny de nous productes estabilitzats en líquid per a l’alimentació del porcí a partir de productes de rebuig de la indústria alimentària.

Els guardons estan dotats amb 6.000 i 2.000 euros respectivament
El lliurament dels premis serà el 18 d’octubre en el marc de la tercera edició de Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, que es farà al Teatre Nacional de Catalunya. Les altres empreses premiades han estat Jordi Vilarrassa Vilanova, de la Beguda-Sant Joan les Fonts de la Garrotxa, per la implantació d’un sistema de producció i venda de carn de porc directe al mercat d’Olot (amb també 6.000 euros), i Martí Verdés Majà, de Gàver-Estaràs, a la Segarra, per la constitució d’una explotació de ramaderia ecològica i la seva comercialització directa via internet (amb 2.000 euros).

A la convocatòria s’hi van presentar disset candidatures. El DAR ha valorat precisament que les quatre empreses destaquin pel concepte de proximitat i venda directa i per la producció ecològica, dues temàtiques que es tractaran també en la fira Tàstum.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.