Edició Osona i Ripollès

Tria la teva ediciĂł predeterminada

Edició Vallès Oriental

Premis a la cuina sana amb pernil cuit

Erre de Vic concedeix els seus premis de cuina amb receptes elaborades a partir del seu pernil cuit. El lliurament es va fer aquest dijous a la Sala Sert del Sucre.

  • El 9 Nou
  • 29/10/2010 | 12:41
  • 0

El manresà Marc Mañosa, alumne de l’Escola d’Hostaleria i Turisme CETT de Barcelona, ha estat el guanyador de la segona edició del Premi Cum Laude de Gastronomia Erre de Vic, que convoca amb caràcter biennal aquesta empresa vigatana especialitzada en pernil cuit. Aquest havia de ser, precisament, la base de les propostes presentades.

Mañosa, de 22 anys, va presentar al concurs un plat de carbassó farcit de pernil. El premi, que va ser lliurat aquest dijous al Sucre de Vic, consistirà en una beca per completar un curs a l’Escola Espanyola de Sommeliers. Certàmens com aquest “són un estímul per als joves cuiners”, expressava el jove cuiner, convençut que a la cuina “sempre es poden anar inventant coses noves”.

Carles Novo, de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels (amb una quiche lorraine), i David Ferrer, de l’Escola de Cuina Terra d’Escudella de Barcelona (amb uns tortellinis de pernil i ricotta amb cebetes caramel·litzades), van obtenir la segona i la tercera posició, respectivament, d’un total de vuit propostes presentades. El jurat estava format per la nutricionista Pilar Cervera i Oriol Rovira, xef dels Casals de Sagàs.

Núria Vilacís, gerent d’Erre de Vic, va recordar que, a banda d’incentivar el talent de joves cuiners, el certamen pretenia reforçar el compromís de l’empresa amb la “gastronomia saludable” i donar al pernil cuit “el lloc que mereix en la cultura gastronòmica”. L’acte va comptar amb la presència d’Antoni Llach, director dels Serveis Territorials del DAR a la Catalunya Central; Miquel Arisa, president del Consell Comarcal; Antoni Serrat, en delegació de l’alcalde de Vic; i Josep Burgaya, president d’ImpeVic.

Tots ells van coincidir a felicitar l’empresa per la iniciativa. Per Miquel Arisa, propostes com aquesta contribueixen a donar “valor afegit” al sector agroalimentari. Josep Burgaya va destacar que aquesta empresa familiar “continua sent una referència en el sector”; i Antoni Llach –que va excusar la presència del conseller Llena– va elogiar aquestes propostes que casen el sector agroalimentari amb la gastronomia, dos àmbits molt presents a Osona.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.