EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Res de res

La loteria de Nadal ja ha repartit tots els principals premis. A Osona i el Ripollès hi ha tornat a passar de llarg, i no n’ha caigut ni un. El més proper és un quart premi que s’ha venut en part a Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, on s’han repartit prop de 39 milions d’euros.

El 9 Nou
22/12/2010

El Palau de Congressos de Madrid ha acollit aquest matí, per primera vegada, el sorteig de la loteria de Nadal. A Osona i el Ripollès s’havien posat a la venda més d’11 milions d’euros en dècims, que en bona part s’hauran esfumat del tot.

La crisi, que per una banda anima la venda de loteria, per una altra no ha deixat tants diners per comprar-ne.

Es preveu que les vendes finals, doncs, hauran caigut una mica.

No va poder ser. La sort de la grossa de Nadal va passar de llarg altra vegada aquest dimecres d’entre les butlletes venudes a les administracions d’Osona i el Ripollès.

D’entre els 13 grans premis que van sortir no n’hi havia cap que s’hagués venut a les dues comarques. El pessic més proper se’n va anar a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) i Pallejà (Baix
Llobregat), on van endur-se una part del primer premi (79250), o a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), on havien venut parcialment un dels dos quarts premis (25506).

També es va quedar a Catalunya el segon premi, que se’n va anar en part a Sort (00147), un altre quart premi a l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona (57896), a més de quatre cinquens premis (75869, 73684, 15548 i 06075).

Veient el resultat del sorteig a Osona i el Ripollès, els tòpics més recurrents per aquestes situacions, molts dels quals associats a la salut, es van començar a sentir ja des del migdia.

L’esperança encara latent del sorteig del 2005, que va deixar 510 milions d’euros íntegrament a Vic amb el número 20085, juntament
amb els 3 milions de la grossa del 2007 amb el número 6381, es comença a esvair des que l’atzar es torna a posar d’esquena. La marca “Vic té sort” va acabar de contribuir a vendre un volum més gran de loteria (aquest any entre Vic i Ripoll es van posar a la venda 11,6 milions d’euros en dècims), de manera que les probabilitats creixen però el lema es comença a quedar en entredit.

Les il·lusions per aquest any no van anar més enllà dels premis menors. Ara, després del sorteig, arriba l’hora de cobrar, un tràmit que en el cas dels dècims a les administracions es pot fer immediatament, des del moment que Madrid fa públiques les llistes oficials del sorteig (EL 9 NOU les publica en aquesta edició).

En el cas de les participacions d’associacions o entitats, el cobrament acostuma a retardar-se més.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't