EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ribes de Freser farà naus per a petits industrials a Rigat Tèxtil

El darrer ple municipal de Ribes de Freser va aprovar un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i l’empresa Rigat Tèxtil, que fa uns mesos va fer fallida, amb la intenció que les instal·lacions de la fàbrica continuïn acollint activitats econòmiques i no es destinin a altres usos.

El 9 Nou
08/10/2009

El conveni entre les dues parts es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. L’alcalde, Marc Prat, va explicar que era necessari donar una sortida a aquestes instal·lacions i que “hauria estat un error que s’hi haguessin construït habitatges, perquè a Ribes ja s’ha construït excessivament”, mentre que el que fa falta al poble és dotar-lo de sòl industrial.

Prat va detallar que la part més al nord de les instal·lacions es destinarà bàsicament a fer naus per a petits industrials que anirien dels 100 als 200 metres quadrats i també hi haurà una part de cessió a l’Ajuntament per ubicar-hi un magatzem per a la brigada municipal.

La part més al sud s’incorpora en el Pla General com una zona subjecte a desenvolupament urbanístic “com a pla de millora urbana”. Prat va dir que es tracta d’una bona operació pel municipi perquè “podrem tenir sòl a disposició d’industrials de petita i mitjana empresa, que és on hi ha la nostra estructura econòmica més consolidada”.

L’alcalde de Ribes va confirmar també que ja hi ha industrials del poble que han mostrat interès per adquirir alguna de les naus que s’hi faran, i que fins i tot “n’hi ha algun que té la voluntat de fer-ho efectiu en poc temps”. Els grups de l’oposició, ERC i PSC, van votar favorablement a aquest conveni i els va semblar positiu que s’opti per destinar aquest espai a sòl industrial en comptes de construir-hi habitatges.

L’empresa Rigat Tèxtil va presentar un concurs de creditors a principi d’aquest any a causa de la baixada de comandes dels seus clients i també per alguns impagaments importants. La fàbrica es dedicava a l’acabat de teixits d’alta qualitat i va néixer després de la fallida d’Acabados Pirineos, quan una quinzena de treballadors van invertir el seu atur en una nova societat laboral.

Van arribar a tenir una cinquantena de treballadors, però l’any 2006 un expedient els va deixar amb poc més d’una desena de treballadors, fins que el gener del 2009 es va presentar el concurs de creditors que va acabar amb la seva activitat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't