L’històric Hostal Collsacabra de l’Esquirol ha canviat de responsables. Després de 22 anys en mans de la família Dorca, aquest establiment passa ara a mans de Sussagna Prat, una veïna del municipi que en els darrers temps ja havia treballat en aquest establiment del sector de la restauració.
Els responsables actuals de l’hostal tenen clar que la línia de futur passa per no introduir grans canvis “tot i que sempre s’intenta millorar”, asseguren.
L’establiment disposa d’un perfil de client molt fidel (que va des del menú de treballadors d’entre setmana fins al públic familiar del cap de setmana) i que segueix fent confiança a l’establiment per l’ambient familiar que s’hi respira. Entre la clientela fidel hi ha tot tipus de client. Entre ells, gent del mateix municipi que en valoren l’element casolà i la quotidianitat que s’hi respira. També hi ha clientela procedent d’altres municipis de la comarca i gent que ve “des de Barcelona i de manera habitual” per gaudir de la zona i de la cuina de l’establiment. Alguns clients, expliquen els responsables actuals de l’hostal, hi van des de fa “més de 25 anys”, i ha fet un dels habituals esmorzars de forquilla amb “el capipota” un dels productes estrella. L’Hostal Collsacabra també disposa d’habitacions.
L’Hostal Collsacabra va ser fundat l’any 1974 per Joan Vilaregut. La seva família va regentar l’establiment durant 13 anys. L’any 1987 el va assumir la família Dorca, que l’ha regentat al llarg de 22 anys i fins als nous titulars.
A tot el terme municipal de l’Esquirol, inclòs el nucli de Cantonigròs, els punts de restauració on, segons el Consorci Vall de Sau-Collsacabra, es pot anar a degustar un àpat, més enllà d’un bar, són al Santuari de Cabrera, Ca l’Ignasi, Ca la Susi, Cal Carreter, Can Puntí i el mateix Hostal Collsacabra.
{{ comment.text }}