EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un osonenc portarà la primera SICAV d’Espanya que s’ha creat a la xarxa

Antoni Fernández és el ‘trader’ elegit per un grup de 400 petits inversors per assessorar-la.

El 9 Nou
23/06/2014

El trader de Santa Eulàlia de Riuprimer Antoni Fernández ha estat l’elegit per assessorar la que serà la primera SICAV (societat d’inversió de capital variable) que s’ha creat a través de les xarxes socials i que compta en aquests moments amb 400 socis que s’han compromès a aportar un capital de 3.477.500 euros, segons dades d’aquest dijous. El procés per engegar aquesta SICAV es va encetar el març de l’any 2011 amb el projecte “Incubadora de gestores”. El projecte l’impulsa Andrés Llorente (pseudònim), una persona coneixedora del món de la borsa que és també un dels principals inversors. La idea es va llançar a través de les xarxes socials, i tot i que va tenir interès les aportacions eren molt minses. De fet, va ser fa dos anys que “es va anar veient més interès i sobretot s’ha mobilitzat des del gener d’aquest 2014”, explica Fernández. La mitjana d’aportacions és d’uns 10.000 euros per soci, però “també n’hi ha de 1.000 o 5.000”, afegeix.

El projecte és innovador per diverses raons. D’una banda, per crear-se a través de les xarxes amb participació per part de gent de tot Espanya però també d’altres països. De l’altra, perquè té la filosofia que tothom es pugui beneficiar fiscalment de les inversions que fa, encara que no tingui una gran fortuna. També perquè serà una SICAV autogestionada a la qual ara només li falta acabar de concretar un acord amb una societat gestora, un pas obligatori per començar a operar. Segons explica Fernández, aquest acord es podria aconseguir d’aquí a poques setmanes i llavors, un cop li doni el vistiplau la Comissió Nacional de Valors i el Banc d’Espanya, ja podrà operar.

A més, el projecte va començar fent una anàlisi de més de 40 analistes o traders que es van presentar per assessorar primer i gestionar quan estigui constituïda aquesta SICAV. Aquest procés es va fer entre els anys 2011 i 2012 i principalment analitzant els rendiments que cada un d’aquests traders treien de les seves operacions. Al web creat per el projecte, unience.com, els mateixos impulsors expliquen com van veure que Fernández “obté resultats positius fins i tot en escenaris baixistes o d’alta volatilitat”. Amb diners reals cada trader va anar enviant durant 18 mesos les seves operacions “i un comitè format pels impulsors i altres usuaris van triar”, explica.

Sigui com sigui, aquest projecte demostra a parer de Fernández que quan es va engegar i tan sols fa dos anys “la gent encara desconfiava i no tenien intenció de moure els diners d’un dipòsit”. Aquesta tendència ha canviat el darrer any, especialment també perquè “actualment els dipòsits al banc no paguen ni un 1% i dels productes oferts des de les entitats bancàries molta gent no acaba de fiar-se’n”. Posats en una SICAV, els diners s’invertiran en borsa perquè donin rendiment.

El nombre de diners invertits en una SICAV pot ser molt alt i arribar fins als 25 milions “en una primera etapa sense que suposi cap límit”, diu Fernández, i per això però també perquè vol ser el màxim d’inclusiu, el projecte d’aquesta SICAV està obert a noves incorporacions.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't